Adif avança en la millora de la infraestructura entre Vilanova i la Geltrú i Castelldefels

Noves modificacions de servei a partir del 13 de novembre a la línia R2 sud
· L’inici d’una nova fase obliga a suprimir els tres últims trens del dia entre les dues estacions. Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera
· Amb una inversió de 23,4 milions, les actuacions milloraran la fiabilitat i eficiència de l’explotació ferroviària

Barcelona, 09 de novembre de 2023 (Adif i Renfe).
Adif avança en les actuacions de millora de la infraestructura entre Vilanova i la Geltrú i Castelldefels (23 km), un dels trams que registra més densitat de trànsit de la xarxa de Rodalies de Catalunya.

Els principals treballs d’aquesta intervenció, que representa una inversió de 23,4 milions d’euros, consisteixen en la renovació de 87.000 m de carril i, aproximadament, 60.000 travesses del tram.

Les actuacions reforçaran els paràmetres geomètrics de la via, així com la seva durabilitat i robustesa, incrementant els estàndards de confort, eficiència i eficàcia de l’explotació ferroviària. Així mateix, optimitzarà els costos i tasques de manteniment, en reduir-se la probabilitat d’incidències a la superestructura.

L’inici d’una segona fase obliga a la supressió, a partir de dilluns 13 de novembre, de la circulació dels trens últims trens del dia entre Castelldefels i Vilanova i la Geltrú.

Per garantir la mobilitat dels viatgers, Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera -accessible per a persones amb mobilitat reduïda- entre aquestes estacions i la seva continuïtat en el servei fins a Sant Vicenç de Calders. En els autobusos, l’accés de bicicletes i mascotes està subjecte a la normativa de transport per carretera.

L’afectació es produirà en el servei diari, excepte la nit de divendres a dissabte, i en els següents períodes temporals: Del 13 de novembre al 21 de desembre, del 8 de gener al 7 de febrer de 2024, i del 15 de febrer al 14 de març.

La informació sobre aquestes modificacions del servei es comunicarà a través de megafonia en estacions, a l’interior dels trens, així com en pantalles i teleindicadors.

Els viatgers poden consultar els horaris: www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es (apartat Estat de la Xarxa), al telèfon d’informació 900 41 00 41, a les Apps Rodalies de Catalunya i Adif en tu móvil, així com a les xarxes socials (@rodalies i @infoadif)