Territori impulsa obres per a la millora de l’accessibilitat de l’estació de l’L4 de la Pau

· Els treballs completaran l’adaptació de la instal·lació a persones amb mobilitat reduïda
· L’obra es licita per un import d’1,1 MEUR euros i es preveu que comenci la primavera vinent

El Departament de Territori ha licitat les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de la Pau de l’L4 de metro, a Barcelona. Aquesta actuació permetrà completar l’adaptació de l’estació a persones amb mobilitat reduïda i millorar el nivell de servei a les persones usuàries, alhora que possibilitar un increment de les freqüències. Els treballs es liciten per un import d’1,1 MEUR i es preveu que comencin la primavera vinent, amb un termini d’execució de 15 mesos.

La línia 4 del metro té una longitud aproximada de 16,5 quilòmetres i compta amb 22 estacions, entre la Pau (districte de Sant Martí) i Trinitat Nova (Nou Barris). La de la Pau és actualment, doncs, terminal de la línia, i és intercanviador amb l’L2 (Paral·lel – Badalona Pompeu Fabra). Compta amb un accés al carrer, a la Rambla de Guipúscoa, a l’entorn del carrer de Santander.

Un ascensor connecta el carrer amb el vestíbul –compartit amb l’L2– i un altre permet l’accés a l’andana de la via en direcció la Sagrera. L’andana sentit Trinitat Nova actualment no s’utilitza per al servei comercial, motiu pel qual no està adaptada a persones amb mobilitat reduïda.

Els treballs que ara es liciten consistiran principalment en la instal·lació d’un ascensor que comuniqui el vestíbul amb aquesta andana. Així mateix, de manera anàloga a l’altra andana, s’implantarà l’itinerari corresponent per a persones amb discapacitat visual i un tram de rampa metàl·lica per a facilitar l’accés als trens a les persones amb mobilitat reduïda.

Així, aquesta obra permetrà millorar l’accessibilitat i possibilitar l’explotació en doble via de l’estació. En aquest sentit, cal indicar que el Departament té en tramitació ambiental el perllongament de la línia des d’aquesta estació de la Pau, amb tres noves estacions, fins a l’intercanviador de la Sagrera.