Laia Bonet ha estat reelegida presidenta de TMB pels consells d’administració de Metro i Bus

27 de juliol del 2023
L’actual presidenta seguirà al capdavant de l’entitat després que aquesta tarda s’hagin constituït els consells d’administració de Metro i Bus

Avui s’han celebrat els actes de constitució dels consells d’administració de les dues principals empreses de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB): Ferrocarril Metropolità de Barcelona, SA (Metro), i Transports de Barcelona, SA (Autobusos), després d’haver estat nomenats els consellers pel plenari de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Els consells d’administració de les dues societats han designat Laia Bonet Rull com a presidenta de TMB, càrrec que ja ostentava des del mes de setembre del 2021. Laia Bonet és actualment la primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona gestionant les competències d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures, Mobilitat, Espai públic i Habitatge, a més de Regidora del districte de Gràcia. Jurista de formació, Bonet va ser secretària del Govern de la Generalitat de Catalunya en el període 2007-2010, i diputada al Parlament de Catalunya entre el 2010 i el 2012, període en què va ser portaveu adjunta del grup parlamentari socialista. També ha exercit com a docent de Dret Administratiu (a la Universitat Pompeu Fabra) i Dret de la Comunicació (Blanquerna- Universitat Ramon Llull).

La presidenta de TMB ha aprofitat per explicitar un “reconeixement a totes les persones que durant el passat mandat van formar part d’aquests Consells d’Administració en un període que no ha estat fàcil”, posant com a exemples la gestió de la pandèmia i la crisi energètica. Bonet ha animat als nous membres dels Consells d’Administració de Metro i Bus a sumar-se al compromís “per afrontar els importants reptes i desafiaments que hem d’abordar durant els propers anys”, d’entre els quals ha destacat “l’increment de l’oferta per millorar la qualitat de vida de la ciutadania, la sostenibilitat per tenir unes ciutats més saludables, el dret a una mobilitat universal i accessible, i el finançament per garantir l’estabilitat econòmica dels operadors”.

En el consell d’administració d’avui també ha estat nomenat Antoni Balmón Arevalo com a vicepresident de TMB. Balmón és alcalde de Cornellà des de l’any 2004 i vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Els consells també han designat Gerardo Lertxundi com a conseller delegat de TMB, un càrrec que ja exerceix des d’octubre de l’any 2019. Enginyer de formació, acumula més de 20 anys d’experiència com a responsable d’empreses i projectes vinculats amb la mobilitat a diferents territoris, tant al sector públic com al privat.

La configuració dels nous consells d’administració i la designació dels nous càrrecs a l’estructura de la Presidència de TMB respon a l’acord per al govern de l’AMB subscrit pels grups polítics PSC-CP, En Comú Guanyem- Confluència, ERC-AM i Junts per Catalunya en el qual es recullen les grans línies d’actuació de l’ens metropolità per al mandat 2023-2027.