Territori licita les obres d’ampliació dels tallers i cotxeres de Sant Genís de l’L3 per un valor de prop de 20 MEUR

L’actuació farà més eficient el manteniment del material mòbil, millorarà el nivell de servei a les persones usuàries i permetrà l’increment d’oferta previst per als propers anys

25/5/2023. El Departament de Territori ha licitat, per un import de 19,8 MEUR, les obres per a l’ampliació del taller de manteniment de trens i cotxeres de Sant Genís de la línia 3 del metro, a Barcelona. Aquesta obra permet adaptar les instal·lacions, situades al barri de la Vall d’Hebron, a l’increment d’oferta que ha registrat aquesta línia i al que es pot produir en el futur. Així mateix, permet millorar el manteniment dels trens i el nivell de servei a les persones usuàries. Aquesta actuació compta amb finançament dels Fons Next Generation de la Unió Europea.

L’edifici que acull els tallers i cotxeres de Sant Genís al Passeig de la Vall d’Hebron, se situa en un solar d’uns 30.000 metres quadrats i té tres plantes. En el nivell inferior, estan ubicats els tallers i cotxeres, que disposen de 10 vies per al manteniment i estacionament dels trens, més una via addicional per a la introducció de maquinària de manteniment que dona accés a l’exterior del recinte.

L’obra que es licita permetrà ampliar el taller en uns 3.000 metres quadrats mitjançant la construcció d’un nou espai, d’una planta, que comptarà amb dues vies de 200 metres de longitud i una via addicional més curta cap a l’exterior, per introduir material mòbil. A la coberta d’aquest nou espai, s’instal·laran plaques fotovoltaiques. D’altra banda, es preveu un volum annex per altres dependències necessàries per al funcionament del taller. Segons el projecte, l’obra té un termini d’execució de 24 mesos.