TMB. Les vendes de títols bonificats tripliquen les habituals durant les primeres hores

1 de setembre del 2022
· Aquest 1 de setembre, primer dia en què els bitllets incorporaven un preu bonificat, els canals de TMB han venut, fins a les 10 del matí, gairebé 59.000 títols de transport

Amb l’entrada en vigor avui dels descomptes en els principals títols integrats de transport, els canals de venda de TMB (màquines distribuïdores, app i web) han registrat un augment de transaccions, respecte a les d’una jornada ordinària, de gairebé tres vegades més.

En concret, fins a les 10 hores, s’havien venut 58.882 títols. El més demandat ha estat la T-usual, que ha suposat quasi el 60% de les vendes, multiplicant el seu ritme d’adquisicions normal gairebé per vuit fins als 33.019 abonaments venuts.

El segon títol més venut ha estat la T-casual amb 12.820 abonaments, que representa 1,3 vegades més de les vendes d’una jornada ordinària. De la T-jove, s’han venut 2.428 abonaments, pràcticament 11 vegades. També han augmentat les vendes (gairebé per set) de títols de família nombrosa o monoparental (s’han venut 1.443).

Pel que fa als canals de venda, la majoria d’abonaments, el 92,1%, s’han venut a les màquines distribuïdores (fins a un total de 54.253). La venda a les estacions s’ha produït amb normalitat. Quant al web i l’app (que han venut el 7,2% dels títols, fins a un total de 4.225).

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha destacat que “els usuaris estan responent bé a la rebaixa de títols, tot i que encara és d’hora per determinar com afectarà a la demanda del transport públic aquesta bonificació”.

De fet, si bé el metro ha registrat un lleuger augment de demanda avui respecte a la d’ahir, Laia Bonet ha recordat que “és normal en un dia com el primer de setembre en què molta gent torna a la feina”. En aquesta línia, ha recomanat a les famílies que, en la mesura del possible, “esglaonin les vendes d’aquí al dilluns 5 de setembre, i no les deixin per aquella mateixa jornada, que sí preveiem un lògic increment de la demanda en ser la tornada a l’escola”.