Reforç del transport públic per a la Diada de l’Onze de Setembre a Barcelona

9 de setembre del 2022
Diumenge a la tarda totes les línies de metro es reforçaran i un dispositiu especial vetllarà per la fluïdesa i la seguretat dels fluxos de passatge

Amb motiu de la celebració dels actes de la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona, el proper diumenge 11 de setembre Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús del transport públic, especialment el metro, en els desplaçaments que es realitzin per accedir a la zona del centre de la ciutat, ja que el trànsit en superfície estarà restringit.

L’acte que es preveu amb més participació tindrà lloc a la tarda. Enguany serà una marxa en moviment convocada per l’ANC que tindrà com a punts principals del recorregut l’avinguda Paral·lel, el passeig Colom i el final, que serà a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, per acabar davant de l’Estació de França, on estarà ubicat l’escenari des d’on es faran els parlaments i actuacions musicals.

Reforç a totes les línies de metro
TMB ha preparat un dispositiu especial que inclou reforços de trens a les línies convencionals de la xarxa, especialment a les línies 1 i 4 i desplegament de personal i seguretat per ordenar la mobilitat, tant a l’inici com al final de l’acte principal de la tarda. Entre les 13.00 i les 21.00 hores, el metro oferirà una capacitat superior a l’habitual (amb un increment d’un 22% de mitjana de l’oferta de trens en circulació), el que permetrà que totes les línies convencionals arribin a uns intervals de pas situats entre els 4,5 i els 5 minuts, aproximadament.

En previsió d’una elevada concentració de persones a l’exterior que dificulti la sortida, a partir de les 15.30 h serà recomanable evitar les estacions de Paral·lel (L2 i L3) i Poble Sec (L3) com a destinació i fer servir com a alternatives estacions properes com Sant Antoni (L2), Drassanes (L3), Espanya (L1 i L3), Jaume I (L4) i Barceloneta (L4). També és aconsellable preveure un temps addicional per al desplaçament, com en qualsevol esdeveniment massiu.

Igualment, TMB mobilitzarà efectius per a l’operació, manteniment, neteja i seguretat, així com mitjans tècnics, en aquestes estacions per ordenar els fluxos de passatge i adoptar, si és necessari, accions de regulació (talls intermitents, realització dels enllaços per l’exterior, etc.) per evitar situacions de risc en vestíbuls i andanes, tant a l’anada com després de finalitzar l’acte. En aquest cas, caldrà seguir en tot moment les indicacions que donin el servei de megafonia, els dispositius lluminosos i el personal de metro, que estarà en contacte amb les autoritats de seguretat pública.

Desviaments i limitacions en una vintena de línies de bus
Diumenge dia 11 a la tarda les alteracions de recorregut seran severes en una vintena de línies d’autobusos. Entre les 16.30 i les 21 hores, aproximadament, es produiran possibles desviaments i limitacions de recorregut per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit de l’afectació en les línies regulars següents: D20, D50, H14, H16, V9, V11, V15, V19, 13, 19, 21, 46, 47, 52, 55, 59, 65, 79, 120, 121 i 150.

Al matí se succeiran les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova. Per aquest motiu algunes línies de bus que circulen per la ronda de Sant Pere (D50, H16, 19 i 62) veuran modificat el seu recorregut en aquesta zona. Per tant, tot diumenge serà recomanable fer servir el transport subterrani per als desplaçaments a l’entorn de la zona afectada.

Com és habitual, el web de TMB i l’aplicació TMB App informaran de manera automàtica de les possibles alteracions en la circulació del metro a través del semàfor d’estat del servei. Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent als actes de la Diada a la secció d’estat del servei del web de TMB.