Normalitat en el primer dia del curs escolar a les xarxes de bus i metro on TMB ha ofert el màxim de la seva capacitat

5 de setembre del 2022
Les vendes d’abonaments s’enfilen fins a més de 500.000 títols venuts des de la posada en marxa de les tarifes reduïdes, amb un creixement destacat de la T-usual que multiplica per cinc les vendes respecte d’un dia ordinari abans de l’aplicació de les noves tarifes

Amb motiu de l’inici del curs escolar 2022-2023, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha augmentat l’oferta del servei a metro i bus fins a arribar al màxim de la seva capacitat. El servei s’ha desenvolupat amb normalitat i s’ha pogut absorbir tota la demanda. En el cas de metro en hora punta han estat funcionant tots els trens possibles en la que és l’oferta més alta de la història del metro de Barcelona. També en bus s’han posat el màxim de vehicles possibles sense arribar col·lapsar el trànsit. En tots dos casos s’ha produït un augment de viatgers que en el cas de metro ha estat d’un 34% més respecte al dilluns passat en l’hora punta del matí.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha destacat aquesta màxima oferta del servei de TMB i ha explicat que “esperem que el percentatge d’usuàries i usuaris del transport públic creixi amb la reducció de tarifes” que s’ha posat en marxa recentment, “una mesura valenta que ha d’incrementar l’ús del transport públic com a mode de mobilitat a la ciutat”.

Les vendes han continuat creixent des de la posada en marxa de les tarifes reduïdes el passat 1 de setembre i ja superen els 500.000 títols venuts per TMB. La venda de la T-usual continua incrementant-se exponencialment i ja suposa un 24% de les vendes, multiplicant per cinc les vendes d’aquest abonament en un dia ordinari abans de l’aplicació de les noves tarifes. Es manté la T-casual com el títol més venut després de multiplicar per 1,3 les seves vendes, i representar el 29% del total dels abonaments venuts. Per la seva banda, la T-jove multiplica per 7 les seves vendes des de l’aplicació de les noves tarifes. El 98,5% de les vendes s’han realitzat mitjançant les distribuïdores i els canals digitals de TMB.