Neix d?c?, la plataforma integral de mobilitat de Renfe per moure’s i viatjar per tot el país de porta a porta

d?c? ofereix la possibilitat de planificar, reservar, pagar i viatjar en una mateixa aplicació
· Una solució única de serveis de mobilitat que acompanya les persones oferint-les una gran varietat de combinacions de transports
· Es podrà fer ús de les seves funcionalitats de forma progressiva durant les pròximes setmanes

Barcelona, 6 de setembre de 2022 (Renfe).
El president de Renfe, Isaías Táboas, ha anunciat avui el nom i el llançament de la marca, així com del blog, web i canals de xarxes socials pròpies del projecte fins ara conegut com a Renfe as a Service (RaaS).

Així, neix d?c?, la nova plataforma integral de mobilitat que converteix Renfe en la primera empresa pública gestora de serveis de mobilitat porta a porta. d?c? connecta en una única plataforma transport públic i interurbà, i serveis privats i compartits de transport. Permet planificar, reservar i, mitjançant un pagament únic, gaudir de tots els serveis que ofereix. A més, Renfe acompanyarà el client en tot el procés i posa a la seva disposició una experiència de viatge a mida. Una plataforma oberta, inclusiva i integradora de les diferents operadores del nou ecosistema de la mobilitat, amb una implantació gradual que facilitarà a totes les persones els seus moviments en qualsevol entorn del territori espanyol.

d?c?, el servei de mobilitat que connecta llocs amb persones
El seu nom neix de la unió de les primeres dues síl·labes de les paraules: ¿dónde? i ¿cómo?
Evoca la idea d’oferir múltiples opcions a totes les persones. Senzill, breu i memorable, ens remet a la llibertat per triar on anar i com fer-ho, i resum l’essència de la marca: arribar a qualsevol lloc, sigui quin sigui, de la forma més senzilla. El seu logotip es basa en formes geomètriques simples i manté els signes d’accentuació, donant personalitat a tot el seu ecosistema gràfic.

Planificar, reservar, pagar i viatjar en un mateix lloc
Les persones que desitgin moure’s on i com vulguin amb d?c? podran fer-ho a través d’aquesta aplicació. Només necessitaran registrar-s’hi i introduir-hi les seves preferències a l’hora de desplaçar-se.

A més, quan es reservi qualsevol viatge, d?c? oferirà les millors rutes i combinació de modes de transport per arribar a destinació, podent triar entre les més ràpides, les més econòmiques o les més sostenibles. Addicionalment, es podrà efectuar el pagament i/o reserves dels transports i rebre informació sobre el viatge, tot en el mateix lloc.

Perquè tot això sigui possible, d?c? compta amb la tecnologia necessària per oferir una solució de mobilitat que més s’ajusti als requisits i circumstàncies de cada persona. Així mateix, compta amb grans companyies de mobilitat que faran possible donar diverses opcions i potenciar la xarxa de transport públic del país per portar les persones a qualsevol lloc.

D’altra banda, amb l’objectiu de donar a conèixer i apropar d?c? al nombre més gran de ciutadans, la nova eina compta amb la seva pròpia pàgina web, docomobility.com, blog i xarxes socials (Facebook, Twitter @docomobility, Instagram @docomobility, LinkedIn i Youtube). D’aquesta manera, els usuaris podran estar informats de totes les novetats que sorgeixin a la plataforma.

d?c? es troba en una fase inicial de captació d’early adopters, que seran les primeres persones a poder utilitzar l’aplicació que es llançarà de forma gradual.

Està previst que, durant les pròximes setmanes, l’aplicació desenvolupada per Renfe, juntament amb els seus socis tecnològics NTT DATA i Siemens Mobility, pugui ser utilitzada per totes les persones que ho desitgin amb el llançament massiu del Producte Mínim Viable.