Demà es posen a la venda els bitllets integrats amb tarifa reduïda

· Es podran obtenir pels canals i punts de venda habituals fins al 31 de desembre, quan acaba el per reducció de preu
· Els abonaments mensuals i trimestrals gaudiran d’una reducció del 50% del seu preu, mentre que els títols T-10 i T-10/30 tindran un descompte del 30%

Els títols i bitllets integrats de transport públic amb la reducció tarifària es podran adquirir als canals i punts de venda habituals a partir de demà 1 de setembre i fins al 31 de desembre, que és el període en què s´aplicarà la reducció de preu. Durant els primers dies es recomana evitar les hores punta per fer la compra de títols, o bé accedir a les màquines d’autovenda amb temps suficient, amb previsió que es puguin formar cues.

El Reial Decret llei 11/2022, de 25 de juny, i l´Ordre Ministerial de 15 de juliol, impulsades pel govern espanyol, preveuen l’aplicació de reducció de preu al transport urbà i interurbà d’un 30% dels abonaments i títols multiviatge. En conseqüència, les administracions consorciades en el si de les ATM de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona van decidir implantar la mesura i complementar amb un altre 20% la reducció del preu dels títols integrats més recurrents fins arribar a un descompte del 50%, amb càrrec als pressupostos de les entitats. Els títols multiviatge per a usuaris/es menys habituals tindran el descompte del 30%.

Aquests títols caducaran el 31 de gener de 2023 a les ATM de Lleida, Tarragona i Girona, a excepció dels títols T-70/90 FM/FN adquirits en període esmentat, que caducaran als 90 dies de la seva primera validació. En el cas de l’ATM de Barcelona, tots els títols caduquen el 15 de gener de 2023.

Els títols adquirits fins al 31 d’agost de 2022 mantindran les condicions d’utilització i caducitat actuals. Aquestes reduccions sobre els preus no s?aplicaran als títols propis dels operadors.

Reducció al transport no integrat
Així mateix, en el cas dels serveis regulars de transport de viatgers per carretera de competència de la Generalitat de Catalunya que no formen part de cap sistema tarifari integrat, es preveu una reducció en el preu dels títols multiviatge existents en un 50 % durant el període de l?1 de setembre al 31 de desembre del 2022. Aquest descompte abasta els títols T-10/120 establerts a diversos territoris, com en els recorreguts interns de les Terres de l’Ebre; les comunicacions des de les Terres de l’Ebre amb Tarragona i Barcelona; de diverses comarques del Pirineu amb Lleida o Barcelona; del Baix Empordà i l’Alt Empordà amb Barcelona o als abonaments amb targeta moneder existent a la Garrotxa, el Ripollès, el Pla de l’Estany o la Selva.