Renfe construirà un nou Centre de Gestió d’Operacions per a trens AVE-Llarga Distància i Avant a Catalunya

En el marc d’inversions a Catalunya
· El projecte permetrà augmentar el nombre de llocs de treball dedicats a les tasques de gestió d’aquest serveis
· Les actuacions compten amb un pressupost que supera el 1.000.000 euros

Barcelona, 9 de juny de 2022 (Renfe).
Renfe instal·larà un nou Centre de Gestió d’Operacions pels serveis AVE-Llarga Distància i Avant que circulen a Catalunya que s’ubicarà a l’estació de Barcelona – Sants. El projecte d’execució contempla una inversió de 1.027.930,74 euros i un termini de realització de vuit mesos.

Als centres de gestió d’Operacions es fa seguiment en temps real tots els elements implicats en el procés de producció i comercial, des de la programació d’un tren fins a la seva arribada a la destinació. D’aquesta manera, a grosso modo, es treballa en la programació diària del servei i en cas de incidència en la gestió de recursos propis, així com alternatives de desplaçament per si fos necessari.

El nou centre de Sants d’una superfície de 146 m2 permetrà augmentar el nombre de llocs de treball dedicats al funcionament i operacions dels serveis AVE-Llarga Distància i Avant a Catalunya. A més l’increment de capacitat permetrà una millor coordinació entre els equips operatius i els d’atenció al client per donar una resposta àgil, ràpida i eficaç en cas d’incidència.

El nou centre, que estarà equipat amb la tecnologia més moderna, comptarà a un videowall de 9,2m x 1,5m format per 14 pantalles així com els serveis annexes necessaris pel correcte funcionament del centre

A Catalunya, Renfe disposa a Estació de França i El Clot de centres de gestió d’operacions i informacions destinats exclusivament als serveis de Rodalies de Cataluya (tant rodalia com Regionals)