Presentació de la represa de les obres de la tuneladora que completarà el tram central de l’L9

13/06/2022.  El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, presentarà dimecres, 15 de juny, la represa dels treballs de la tuneladora que completarà el tram central de l’L9 a Barcelona.

L’L9/L10
El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha reactivat les obres per a completar l’L9/L10 del metro, una de les obres civils més importants a Catalunya dels últims 20 anys. Aquests treballs comporten una inversió de més de 925 MEUR.

Actualment, l’L9/L10 té 37,5 quilòmetres i 35 estacions en servei, que corresponen als extrems d’aquesta línia de metro. Per a connectar les branques nord i sud, cal perforar un tram de túnel de quatre quilòmetres i posar-ne en servei cinc quilòmetres més, juntament amb una dotzena d’estacions.

Després de les tasques prèvies necessàries, reprèn la marxa la tuneladora que perforarà el tram de túnel que queda pendent. La màquina, de prop de 100 metres de longitud i 12 de diàmetre, està situada a uns 200 metres de la futura estació de Manuel Girona i es dirigirà cap a la de Lesseps.
.