Ferrocarrils s’adhereix a la Carta de la Diversitat i reafirma el seu compromís amb la igualtat i la inclusió laboral

• La gestió activa de la diversitat és un dels eixos principals de l’actual Estratègia d’Activisme de la companyia
• L’adhesió a la Carta confirma el compromís de Ferrocarrils amb els principis i valors europeus en matèria de diversitat i inclusió La companyia prioritza la formació per donar eines que permetin millorar l’atenció a les diferents diversitats, ja siguin físiques o psíquiques.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s’ha adherit a la Carta de la Diversitat, un decàleg europeu de principis que entitats i institucions signen amb caràcter voluntari per visibilitzar el seu compromís amb el foment de la diversitat i la inclusió en l’àmbit laboral.

L’acte d’adhesió a la iniciativa, promogut per la Fundación Diversidad i la Representació de la Comissió Europea, s’ha celebrat aquest mes de maig i una trentena d’entitats, entre elles Ferrocarrils, han signat o reafirmat el seu compromís amb la Carta. Concebuda com una eina de divulgació entre els països de la Unió Europea, actualment el document compta amb més de 13.000 empreses signants a Europa i més de 1.500 a l’Estat espanyol.

“A Ferrocarrils volem construir un entorn laboral inclusiu, respectuós amb les diferències i que permeti a cada persona ser ella mateixa” ha destacat Subirà, qui ha posat en valor l’adhesió a la Carta i a totes aquelles iniciatives “que ens ajuden a avançar cap als objectius de la nostra Estratègia d’Activisme i a gestionar la diversitat de manera activa.

Treballem per ser una empresa diversa i inclusiva, tant pel que fa a les persones usuàries com també a casa nostra, dins la companyia. No podem treballar per atendre una clientela diversa i amb perspectiva inclusiva si internament no ho gestionem d’aquesta manera”.

Amb aquesta adhesió, Ferrocarrils confirma que respecta les normatives vigents en matèria d’igualtat d’oportunitats i antidiscriminació i assumeix diferents reptes per promoure activament la inclusió i la diversitat. De fet, el foment de la diversitat és un dels eixos d’actuació de l’actual Estratègia d’Activisme de Ferrocarrils, un full de ruta que l’entitat segueix per posicionar-se com una empresa activista en matèria de responsabilitat social i en la contribució a l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

És en aquest marc d’actuació on Ferrocarrils dur a terme diferents accions per involucrar el personal en el foment d’un entorn respectuós amb les diferències, ja sigui dins la pròpia organització com a nivell de les persones usuàries. La companyia prioritza la formació entre el personal per donar eines que permetin millorar l’atenció a les diferents diversitats, ja siguin físiques o psíquiques. D’altra banda, la companyia promou convenis de pràctiques professionals amb persones en risc d’exclusió social per afavorir la seva inserció al mercat laboral i compta amb diferents plans estratègics per tal de garantir la no-discriminació en el seu servei i en totes les seves instal·lacions.

L’accessibilitat universal és un altre dels eixos bàsics de l’Estratègia d’Activisme d’FGC. La companyia té el 100% d’estacions i trens adaptats per a persones amb mobilitat traduïda i treballa per millorar l’accessibilitat de totes les infraestructures, dependències i serveis, incloent-hi la intermodalitat i l’accés porta a porta, l’accessibilitat a les explotacions de muntanya i als serveis relacionats amb el lleure, assegurant una oferta accessible i inclusiva.

A més, la companyia compta amb una Pla d’Igualtat que reconeix Ferrocarrils com una empresa feminista i compromesa per avançar en la igualtat efectiva dins de la companyia, amb l’objectiu d’esdevenir una empresa paritària l’any 2025, fomentant la presència de les dones en el col·lectiu de lideratge, l’equilibri en les oportunitats entre homes i dones d’accés i promoció als diferents llocs de treball, així com la reducció de la bretxa salarial.

L’adhesió per part de Ferrocarrils a la Carta de la Diversitat va coincidir amb la commemoració, el mes de maig, del Mes Europeu de la Diversitat.
02 de juny de 2022