Els títols de tarifació social de Ferrocarrils amplien la seva validesa per viatjar a tots els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona

• A partir del 13 de juny, el Carnet de Pensionista (acompanyat del Passi Pensionista o la T-Pensionista) i la T-Acompanyament seran vàlids en els 36 municipis inclosos en la tarifa metropolitana de l’ATM

A partir del dilluns 13 de juny els títols de tarifació social de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ampliaran la seva validesa a tots els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. D’aquesta manera, el Carnet de pensionista (acompanyat del Passi Pensionista o la T-Pensionista) i la T-Acompanyament serviran per viatjar en els trajectes entre els 36 municipis inclosos en la tarifa metropolitana de l’ATM, ja que les condicions de tarifació social d’1 zona s’estendran a 18 municipis de la segona corona.

Així, pel que fa als trajectes entre estacions de Ferrocarrils, a partir del dia 13 les condicions especials dels títols de tarifació social s’aplicaran per viatjar:
– A la línia Barcelona-Vallès, entre les estacions de Pl. Catalunya i Universitat Autònoma: s’amplia l’ús dels títols als municipis de Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès.
– A la línia Llobregat-Anoia, entre les estacions de Pl. Espanya i Martorell Vila – Castellbisbal: s’amplia l’ús dels títols als municipis de Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Castellbisbal, Sant Andreu de la Barca i Pallejà.

Els títols d’FGC també es podran utilitzar a totes les línies interurbanes d’autobús de la Generalitat de Catalunya i, parcialment, al transport urbà municipal de la segona corona metropolitana, on s’anirà implementant de manera progressiva.

Els títols de tarifació social d’FGC
El Carnet de pensionista d’FGC és un títol de transport de tarifació social, personal i intransferible, amb el qual la gent gran i les persones menors de 65 anys amb un grau de discapacitat superior al 33% poden viatjar gratuïtament (acompanyat del Passi Pensionista) o bé amb tarifa reduïda (acompanyat de la T-Pensionista) en els serveis de transport públic que operen en els municipis inclosos en la tarifa metropolitana de l’ATM. En el cas de la T-Acompanyament, afavoreix la mobilitat de les persones amb discapacitat que requereixen viatjar amb acompanyament, d’acord amb el que especifica l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS).

Els títols de tarifació social faciliten l’accés als serveis de transport metropolitans a les persones grans o amb discapacitat i que disposin d’escassos recursos econòmics.

Per a més informació sobre les línies i els operadors inclosos consulteu el web atm.cat/sistema-tarifari-integrat
Per qualsevol dubte o consulta sobre el carnet de pensionista podeu consultar les “Preguntes freqüents” al web fgc.cat o podeu trucar al telèfon 012.
09 de juny de 2022