Comença el curs de la XV promoció de Maquinistes dels centres de formació de Renfe

Finalitzarà al maig de 2023
Un total de 305 alumnes es formaran en els 9 centres de l’Escola Tècnica Professional de Conducció i Operacions (ETPCO) per a l’obtenció de la llicència de maquinista

Barcelona, 7 de juny 2022 (Renfe).
El curs preparatori per a l’obtenció conjunta de la llicència i el diploma que acrediten la formació necessària per a exercir la professió de maquinista ha començat avui en els centres de formació de Renfe a Barcelona i Miranda de Ebro. A Bilbao, León, Madrid, Santander, Santiago de Compostel·la, Sevilla, i València, en no ser festiu va començar ahir. Consta de 1.150 hores de les quals més de 250 hores seran de pràctiques de conducció.

Un total de 305 alumnes, seleccionats entre les més de 2.400 persones que es van inscriure per a poder realitzar el curs, formaran part de la XV promoció de maquinistes formats per Renfe, que imparteix l’Escola Tècnica Professional de Conducció i Operacions (ETPCO).

En el Centre de Formació de Madrid realitzaran el curs un total de 100 alumnes, la qual cosa la converteix en l’escola de conducció amb més alumnes d’Espanya. De la resta, les més nombroses són la de Lleó, amb 45 places (25 alumnes realitzaran la formació pràctica a Oviedo), i la de Barcelona a L’Hospitalet de Llobregat, que compta amb 38 alumnes, dels quals 14 realitzarà la formació pràctica a Saragossa.

3.600 maquinistes formats en 15 promocions
Renfe haurà format a la conclusió d’aquest curs, el pròxim 5 de maig de 2023, a prop de 3.600 maquinistes, que és la suma dels alumnes de les 15 promocions realitzades fins avui. Gran part dels alumnes que comencen el curs avui integraran en un futur la plantilla de maquinistes de Renfe, que amb aquestes noves incorporacions podrà fer front a les baixes per jubilacions que es produeixen en aquest àrea de la companyia.

Del total de 305 matrícules, 25 es reserven per a aspirants que acreditin un nivell B1 o superior de francès, independentment del centre de formació en el qual realitzin el curs. Els alumnes que realitzaran el curs disposen almenys, la titulació de Batxillerat o de tècnic de Formació Professional i haver complert com a mínim 20 anys d’edat a la finalització del curs, al maig de 2023.

La selecció dels 305 matriculats es va fer a través d’una proba psicotècnica i d’un examen de coneixements generals que va tenir lloc el mes d’abril passat. L’examen de coneixements contenia coneixements sobre Matemàtiques i Física de primer de Batxillerat, Història d’Espanya i Llengua castellana i Literatura de segon de Batxillerat. Així mateix, els aspirants a les 25 matrícules per a les quals es requeria nivell B1 de francès van haver d’enfrontar-se a una prova d’aquesta llengua.