Ferrocarrils restablirà demà dijous el servei de trens entre les estacions de Sant Boi i Molí Nou

• El restabliment del servei requereix un tall de subministrament elèctric a la línia que es farà aquesta nit, fora de l’horari comercial, per minimitzar l’afectació als viatgers

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) restablirà demà dijous, des de l’inici del servei, la circulació de trens entre les estacions de Sant Boi i Molí Nou i els trens funcionaran en tot el recorregut de la línia Llobregat-Anoia. La complexitat dels treballs per a retirar el tren de viatgers i la tremuja afectada han allargat els temps previstos per a l’avançament de les feines de restabliment.

En aquest sentit, per poder finalitzar l’actuació, cal tallar durant un temps aproximat d’una hora el subministrament elèctric a part de la línia per a fer les connexions de catenària entre el tram afectat i els trams en servei. Aquesta tasca es podria fer avui, però això implicaria augmentar el servei substitutori per carretera que es fa actualment i fer-lo entre les estacions de Cornellà Riera i Colònia Güell, amb el conseqüent augment d’estacions i persones afectades. Davant d’això, i per minimitzar aquesta afectació, s’ha decidit fer el tall de subministrament elèctric durant la nit, fora de l’horari comercial, i programar la represa normal del servei demà amb el primer tren.

Ferrocarrils continuarà treballant avui en les tasques per posar a punt la infraestructura i en la retirada del tren de passatgers.

Durant el dia d’avui, els trens circularan entre Pl. Espanya i Sant Boi i entre Molí Nou i Igualada i Manresa. Entre Sant Boi i Molí Nou es continuarà oferint servei alternatiu per carretera.
18 de maig de 2022