El Funicular de Sant Joan torna a oferir servei diari després de la revisió anual

? Està operatiu cada dia des d’aquest passat dissabte, 9 d’abril, de 10 h a 18 h, amb circulacions cada 15 minuts

El Funicular de Sant Joan, gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha reprès l’oferta de servei comercial aquest passat dissabte, 9 d’abril, després d’estar fora de servei des del 10 de gener per la revisió anual. El Funicular, que fa un recorregut de 503 metres amb un pendent màxim del 65%, ofereix a les persones visitants una espectacular panoràmica de la muntanya de Montserrat i dona servei cada dia de 10 h a 18 h, amb circulacions cada 15 minuts.

A més del viatge amb funicular, a l’estació superior, situada a gairebé de 1.000 metres d’alçada, s’ubiquen el nou mirador de Sant Joan, inaugurant l’any passat, i el Centre d’Interpretació del Geoparc de la Catalunya Central i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, un espai que mostra la història de la formació de lamuntanya de Montserrat, les seves condicions climàtiques i la seva fauna i la flora. Així mateix, també és el punt de partida d’excursions i passejos senyalitzats pel Parc Natural.

Coincidint amb la revisió anual del Funicular, i fruit del compromís de Ferrocarrils per la preservació del territori per on circulen els trens turístics que gestiona, s’han realitzat també tasques de millora i estabilització de les parets rocoses per on circula el funicular. Aquestes tasques de millora s’han dividit en dues fases i la segona es realitzarà durant la propera aturada del Funicular de Sant Joan, prevista per al gener de 2023, i consistirà en la instal·lació d’altres sistemes de retenció.

Arribar a Montserrat de la manera més sostenible
El funicular de Sant Joan, així com el de la Santa Cova i el Cremallera de Montserrat, acosten les persones visitants a un dels llocs més emblemàtics de Catalunya, el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. A través d’aquests mitjans de transport sostenibles, les persones visitants tenen l’oportunitat de viure una experiència única en plena natura.

A més, també s’hi pot arribar amb transport públic, a només una hora i mitja des de Barcelona, amb trens accessibles per a persones mobilitat reduïda i amb la possibilitat de comprar el bitllet en línia.

D’altra banda, el Cremallera i Funiculars de Montserrat son transports turístics públics que fan servir el 100% de l’energia elèctrica solar, per la qual cosa es redueixen al màxim les emissions de CO2 i milloren la conservació de l’espai natural on se situen. A més disposen de diversos certificats de qualitat, com el de gestió mediambiental ISO 14001, el Segell de qualitat d’Applus i el Segell Safe Travels de The World Travel Tourism Council (WTTC), que els acrediten com a espais de qualitat turística.

Més informació a: turistren.cat/trens/cremallera-i-funiculars-de-montserrat/
11 d’abril de 2022