Renfe finalitza la renovació de seients del primer tren de Rodalies de Catalunya

En el marc del Pla de Millora ‘Transformem Rodalies’
· Aquest tren servirà com a prototip del nou material implementat i comprovar els avantatges que pugui comportar en el servei
· Un cop el nou material quedi testat i validat es farien les actuacions per renovar progressivament el parc de Rodalies
· Com a primera estimació, la inversió en la renovació dels trens Civia suposaria una inversió d’1 milió d’euros

Barcelona, 10 de març de 2022 (Renfe).
En el marc del pla de millora ‘Transformem Rodalies’, Renfe ha finalitzat la renovació de seients del primer tren de Rodalies de Catalunya que servirà com a prototip del nou material implementat i comprovar els avantatges que pugui comportar en el servei.

Un cop el nou material quedi testat i validat es farien les actuacions per renovar progressivament el parc de Rodalies. Com a primera estimació, la inversió en la renovació dels trens Civia suposaria una inversió d’1 milió d’euros. Aquestes tasques es farien aprofitant les estades de manteniment dels trens als tallers que Renfe disposa a Catalunya.

El nou material amb el que s’ha entapissat els seients d’ aquest prototip és de cuir reciclable; un producte sostenible que en la seva producció estalvia milers de tones de deixalles de cuir i utilitza un 90% menys d’aigua en comparació amb el cuir tradicional. Gràcies al seu procés de fabricació, la unió de les fibres s’aconsegueix utilitzant només aigua sense necessitats d’adhesius nocius i el producte final no conté plàstic.

A més de la sostenibilitat en la seva fabricació, millora el confort dels clients en els seus desplaçaments i a nivell operatiu permet un millor manteniment tant de neteja com de possibles reparacions.

Totes aquestes característiques i millores seran validades pels equips de Rodalies i de Renfe Fabricació i Manteniment, per procedir a la seva implantació a la resta del parc o dur a terme les modificacions necessàries en aquest projecte.