Ferrocarrils i l’Ajuntament de Sant Cugat creen un bitllet reduït per als pensionistes de Sant Cugat que es desplacin a la Mútua de Terrassa

3 febrer 2022
· La presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Marta Subirà; l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i la tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, han presentat el nou títol de transport d’FGC “Pensionista Sant Cugat – Mútua”, que avui mateix s’ha posat en marxa.

Es tracta d’un bitllet a preu reduït per als i les pensionistes empadronats a Sant Cugat que s’hagin de desplaçar fins a la Mútua de Terrassa (estació Vallparadís Universitat). L’objectiu és abaratir i facilitar l’accés amb transport públic a aquest centre hospitalari, que és el de referència per als veïns i veïnes de Sant Cugat.

El descompte consisteix en equiparar els preus del nou bitllet al d’1 zona quan, per anar a Terrassa, és necessari el de 2 zones (mantenint, naturalment, la reducció de preus que ja existeix amb el carnet de Pensionista FGC). Concretament els preus queden fixats de la següent manera (varien en funció de si es disposa del carnet A o B):

Preus Bitllet Pensionista St. Cugat – Mútua (IVA inclòs)
Bitllet Pensionista St. Cugat – Mútua carnet A (75% de descompte) 0,60 €
Bitllet Pensionista St. Cugat – Mútua carnet B (50% de descompte) 1,20 €
Bitllet senzill 2 en 1 Pensionista St. Cugat – Mútua carnet A (75% de descompte) 1,20 €
Bitllet senzill 2 en 1 Pensionista St. Cugat – Mútua carnet B (50% de descompte) 2,40 €

L’Ajuntament reservarà una partida de 10.000€ al pressupost municipal 2022 i 10.000€ més al 2023 per tal d’assumir la diferència de cost de cada bitllet “Pensionista Sant Cugat – Mútua” que s’adquireixi. El conveni Ajuntament-FGC és per a dos anys (prorrogables) i la voluntat municipal és mantenir-lo vigent també en els següents anys.

El bitllet ja es pot adquirir des d’avui mateix a les màquines de les estacions d’FGC de Sant Cugat (La Floresta, Valldoreix, Sant Cugat, Mira-Sol, Hospital General, Volpelleres i Sant Joan) per anar o per anar i tornar a l’Hospital de la Mútua de Terrassa (Vallparadís Universitat). També es pot adquirir a l’estació de Vallparadís un bitllet d’anada a qualsevol estació de Sant Cugat.

La presidenta d’FGC ha destacat que “des de Ferrocarrils impulsem totes aquelles accions i iniciatives que facilitin la mobilitat dels usuaris i usuàries, i en aquest cas ho fem amb un doble propòsit. D’una banda, promoure el tren com a mitjà de transport totalment sostenible per ajudar a la descarbonització i a la lluita contra el canvi climàtic, i d’altra banda, ajudar un col·lectiu amb unes necessitats específiques facilitant l’accés a la sanitat pública”.

L’alcaldessa de Sant Cugat ha afirmat que “les persones grans tenen una especial sensibilitat i interès en les qüestions relacionades amb la sanitat pública, i això també inclou poder disposar de mitjans de transport assequibles cap als seus centres de referència. Estem molt contents d’haver pogut fer realitat aquesta demanda de la Plataforma de Pensionistes, i agraïm molt la predisposició d’FGC per fer-ho possible. Aquest projecte és una prova més que la col·laboració entre administracions és imprescindible per millorar el dia a dia de la ciutadania de Sant Cugat”.

Per la seva banda, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat ha destacat que “tothom ha de poder accedir a la salut sense dificultats ni diferències. Aquest és el nostre principi rector i pel que treballem en múltiples línies. En aquest sentit, avui fem un nou pas: equiparem el trajecte que ens separa de l’hospital de referència al trajecte d’un viatge de transport dins el nucli urbà. La idea és aixecar les barreres per tal que els pensionistes puguin accedir a l’hospital a un cost accessible. I alhora que en facilitem l’accés, promocionem el transport sostenible i posem el focus en la necessitat de tenir la salut a prop”.