Serveis mínims a Ferrocarrils per a les jornades de vaga dels dies 22, 23, 24, 25 i 28 de febrer i 1, 2, 3 i 4 de març

21/02/2022
Ferrocarrils es reserva les accions legals oportunes davant del que considera, segons la legalitat vigent, una vaga de solidaritat
El servei de trens serà d’un 66% en hora punta i un 33% en hora vall aquesta primera setmana i del 85% en hora punta i 50% en hora vall la setmana vinent
El sindicat convocant, Sindicato Español de Maquinistas y Ayudantes Ferroviarios (SEMAF), és molt minoritari dins FGC

Davant l’anunci de vaga convocada pel Sindicato Español de Maquinistas y Ayudantes Ferroviarios (SEMAF), minoritari a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), per a les jornades dels dies 22, 23, 24, 25 i 28 de febrer i 1, 2, 3 i 4 de març, FGC, segons l’establert pel Departament d’Empresa i Treball, realitzarà els següents serveis mínims:
Dies 22, 23, 24, i 25 de febrer de 2022: A les franges horàries de 5 a 10 hores i de 15 a 20 hores, 66 % del servei. A la resta de franges horàries convocades a la vaga, 33 % del servei.
Dies 28 de febrer, 1, 2, 3 i 4 de març de 2022: A les franges horàries de 5 a 10 hores i de 15 a 20 hores, 85 % del servei. A la resta de franges horàries convocades a la vaga, 50 % del servei.
Ferrocarrils oferirà aquests serveis mínims. Tanmateix, atesa la convocatòria de vaga, es poden produir alteracions en el servei. Durant totes les jornades, el servei de trens estarà supeditat al seguiment de la vaga.

Les persones usuàries d’FGC podran seguir la informació actualitzada del servei a través del perfil de Twitter @FGC. De la mateixa manera, el web i l’aplicació per a mòbils de Ferrocarrils informaran de les possibles alteracions en la circulació dels trens.

Ferrocarrils es reserva les accions legals oportunes

La convocatòria de vaga recull dos punts:
El primer, la readmissió d’un treballador acomiadat, cas que està sotmès a procediments judicials pendents de resolució, constituint aquesta convocatòria de vaga una mesura de pressió a la pròpia empresa en la seva defensa judicial.
Acords per a la millora de la seguretat i per a l’erradicació del vandalisme, agressions i amenaces.
Respecte al primer motiu, la representació de la direcció de l’empresa manifesta que, segons la legalitat vigent, les vagues de solidaritat són il·legals i es reserva les accions legals oportunes.

Pel que fa al segon punt, avui dilluns, dia 21 de febrer, s’ha dut a terme una reunió extraordinària de la Subcomissió de Seguretat on s’ha arribat a un acta d’acords que ha signat la totalitat dels representants de les seccions sindicals excepte SEMAF, que ha manifestat la seva negativa tot i ser-hi recollides la totalitat de les seves reivindicacions en matèria de seguretat, incloses a la seva proposta. Per tant, s’evidencia que l’únic motiu de la vaga és el punt primer.

D’altra banda, en els propers dies es reactivarà la convocatòria de la negociació del nou conveni col·lectiu de Línies Metropolitanes, una negociació que s’ha intensificat durant els darrers mesos. És d’interès per a FGC avançar en aquest conveni col·lectiu, que és l’instrument bàsic que regula les relacions laborals i que dota de pau social i d’estabilitat a empresa i a les persones treballadores.