TMB rep el Premi al Dret a l’Accessibilitat de la Federació ECOM

28 de gener del 2022
· Es reconeix així l’esforç per promoure l’autonomia i en general l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat al transport públic de Barcelona

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha rebut avui el Premi al Dret a l’Accessibilitat dins dels Premis ECOM María José Vázquez, atorgats en un acte solemne celebrat a l’auditori de la UPF amb l’assistència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i altres autoritats. La presidenta de TMB, Laia Bonet, i el conseller delegat, Gerardo Lertxundi, han recollit el guardó, consistent en una peça artística creada per l’escultor badaloní Jordi Esteve, titulada Eona, i un diploma.

Emmarcats en els actes de celebració del 50è aniversari de la Federació ECOM, els Premis ECOM María José Vázquez són una nova iniciativa de caràcter anual per reconèixer, visibilitzar i agrair la tasca duta a terme per persones, empreses, entitats o institucions que han treballat per promoure l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat física i/o orgànica. Porten el nom de la que va ser presidenta d’ECOM fins al 8 de febrer del 2011, dia en què va morir sobtadament.

La Federació ECOM és un moviment associatiu impulsat per persones amb discapacitat física i/o orgànica que aplega actualment 120 entitats (la majoria de les quals tenen la seva seu a Catalunya). TMB va col·laborar l’octubre passat en la difusió massiva del seu 50è aniversari mitjançant una campanya conjunta de conscienciació, visible al metro i als autobusos, per promoure la igualtat de drets i d’oportunitats i rebutjar l’ús d’etiquetes discriminatòries (com disminuïda, minusvàlida, discapacitada) per referir-se a les persones amb discapacitat.

La coincidència en la defensa dels valors de la inclusivitat i l’equitat entre TMB i ECOM és alta i ve de lluny, com ho demostra la pertinença de l’ECOM en el patronat de la Federació TMB des de la seva creació el 2010.