S’implantarà en 266 trens de Catalunya

· Renfe invertirà més de 18 milions d’euros en la millora dels sistemes de comunicacions de trens de Rodalies i Mitjana Distància
· El sistema digital dual GSM-R de veu permet als trens i als centres de control comunicar-se entre si S’aconsegueix la millora de la regularitat i la seguretat en la prestació del servei

Barcelona, 28 de gener de 2022 (Renfe).
Renfe ha licitat el subministrament, instal·lació i posada en servei d’un sistema de comunicació digital GSM-R (Sistema Global de Comunicacions Mòbils per a Ferrocarrils) en 266 trens de la xarxa de Rodalies. L’import de la licitació és de 18.422.250 euros (IVA inclòs) i el termini d’execució de l’encàrrec és de 48 mesos.

El sistema de comunicacions GSM-R de veu, el mateix que s’utilitza en l’alta velocitat i molt semblant al de la telefonia mòbil, però amb canals i protocols específics, s’usa en la radiotelefonia per a la transmissió d’informacions relatives a l’explotació ferroviària. Aquesta xarxa permet la comunicació contínua, minimitzant les interferències, entre els trens i els centres de control.

Amb la instal·lació d’aquest sistema es fa un pas endavant en l’evolució i la digitalització, millorant les prestacions del sistema analògic anterior conegut com a ‘tren-terra’, molt més restrictiu.