Ferrocarrils fomenta la intermodalitat amb 280 noves places d’aparcament segur per a bicicletes a les estacions de les línies metropolitanes

20/01/2022
· FGC ha instal·lat els deu primers bicitancats en set estacions de la línia Llobregat-Anoia i tres de la Barcelona-Vallès, que se sumen als de les sis estacions que ja disposaven d’aparcaments segurs per a bicicletes
· Els bicitancats són una aposta de Ferrocarrils per potenciar l’ús de mitjans de transport sostenibles per descarbonitzar la mobilitat en la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica

El bicitancat de Sant Andreu de la Barca.
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat aquest gener la instal·lació dels deu primers Bicitancats a les estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, en una clara aposta per fomentar la mobilitat sostenible i la descarbonització de la mobilitat, com a pilars bàsics per lluitar contra el canvi climàtic i millorar la qualitat de l’aire a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Amb aquests primers deu Bicitancats, Ferrocarrils posa a disposició de la ciutadania 280 noves places d’aparcaments segurs per a bicicletes a les estacions de Piera, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts, Bellaterra, Vilanova del Camí, Can Feu | Gràcia (Sabadell), Martorell Enllaç, Sant Vicenç de Castellet, Pallejà i Valldoreix, que se sumen a les 157 que FGC ja tenia a les estacions de Sarrià (Biciestació), Sant Boi, Sant Quirze, UAB, Terrassa Nacions Unides i Sabadell Nord. D’aquesta manera, actualment, Ferrocarrils té una oferta global de gairebé 440 aparcaments per a bicicletes amb sistemes de seguretat al costat de les estacions.

Els bicitancats ofereixen altres prestacions ja que estan operatius les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i disposen d’un sistema de control automatitzat a través d’una app mòbil. A més, el sistema és interoperable i obert, de manera que podrà ser compatible amb futurs títols de transport. El primer any d’alta, el servei és gratuït les primeres 24 hores des del moment de l’estacionament.

Aquest 2022, FGC buscarà emplaçament per a deu bicitancats més, conjuntament amb els municipis per on circulen les línies metropolitanes i n’anirà instal·lant a mesura que hi hagi demanda.

A més dels aparcaments segurs per a bicicletes, FGC compta actualment també amb altres 820 places d’aparcaments per a vehicles de micromobilitat amb diferents tipus de solucions.

Ferrocarrils, que evoluciona d’empresa de serveis ferroviaris a empresa de serveis de mobilitat, potencia amb els Bicitancats la intermodalitat tren-bicicleta com a palanca per impulsar el canvi modal i integrar la micromobilitat amb el transport públic. A més, impulsa la seva estratègia de digitalització incorporant la tecnologia en tots els serveis que ofereix a les persones usuàries.