Rodalies de Catalunya recupera el Tren Blanc a partir de dissabte 11 de desembre

Durant tota la temporada d’hivern
· El Tren Blanc reforça els serveis entre Barcelona, La Molina i Puigcerdà durant els caps de setmana i festius

A partir de demà, 11 de desembre, Renfe recupera el servei Tren Blanc, que uneix Barcelona i La Molina i Puigcerdà els caps de setmana i festius des de demà dissabte fins el 18 d’abril. L’objectiu del Tren Blanc és facilitar l’accessibilitat dels viatgers a les pistes d’esquí durant els caps de setmana i festius, i també millorar la comunicació entre Barcelona i la capital de la Cerdanya.

El tren sortirà els dissabtes, diumenges i festius des de Barcelona-Plaça de Catalunya a les 6.13h i arribarà a La Molina a les 08.35. La tornada serà a les 17.31 h de Puigcerdà, passarà per La Molina a les 18.03 h i arribarà a Plaça Catalunya a les 20.36 h.

Aquest tren especial efectuarà parada també a L’Hospitalet de Llobregat, Granollers-Canovelles, Vic, Ripoll i Ribes de Freser. En aquesta estació, els viatgers també disposen d’enllaç amb el Cremallera per pujar a la Vall de Núria.

Recuperació progressiva de serveis previs a la pandèmia
El Tren Blanc, com d’altres serveis, va deixar de circular a causa de les restriccions per la Covid-19, tot i que la voluntat de Renfe és recuperar el 100% de les circulacions prèvies a la pandèmia. No obstant això, en aquest cas i degut també a la situació sanitària excepcional, la plantilla de maquinistes de la companyia s’ha vist limitada de forma temporal. La previsió d’incorporar 924 maquinistes per substituir les baixes per jubilació, no ha estat possible amb la celeritat habitual per l’endarreriment en la formació i homologació dels nous conductors necessàries per a l’inici de l’activitat derivat de la Covid-19

Aquesta absència momentània de maquinistes quedarà solucionada a finals del primer semestre de 2022 on Renfe disposarà de 5.720 maquinistes, el número més alt des de 2016 que es va iniciar el Pla d’Ocupació, i es podrà recuperar el conjunt dels serveis previs a l’inici de la pandèmia.

Per poder posar en circulació el TrenBlanc és necessari reprogramar altres serveis que s’aniran concretant en funció de la demanda a determinades línies el període d’hivern per tal de minimitzar l’afectació a la resta de viatgers.

Tota la informació sobre horaris a www.rodaliesdecatalunya.cat, app de Rodalies, a estacions de la línia i al telèfon 900 41 00 41.
Barcelona, 10 de desembre de 2021