La Generalitat congela les tarifes del transport públic a tot Catalunya per a l’any 2022 per a fomentar la descarbonització de la mobilitat

21/12/2021
· Les ATM de Lleida, Tarragona i Girona acorden el manteniment dels preus dels títols de transport
· El Govern també congela les tarifes dels serveis ferroviaris regionals i dels autobusos interurbans no inclosos en els sistemes integrats

El Consells d’Administració de les Autoritats Territorials de la Mobilitat (ATM) de Lleida, Tarragona i Girona han acordat, a proposta del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, la congelació dels preus dels títols de transport públic per a l’any 2022 dels seus àmbits. Aquest manteniment de preus s’emmarca en la política de foment de l’ús del transport públic com una de les mesures principals per assolir la descarbonització de la mobilitat. Al mateix temps, aquesta mesura vol contribuir a reduir l’impacte que els efectes de la pandèmia de la COVID-19 està tenint en la ciutadania.

En paral·lel, el Govern de la Generalitat proposarà demà, en el Consell d’Administració de l’ATM de Barcelona –consorci en el qual participa amb el 51%– el manteniment dels preus també en aquest àmbit.

Així mateix, el Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori ha resolt la congelació de les tarifes dels serveis ferroviaris regionals a tot Catalunya i dels serveis d’autobusos interurbans que no estan inclosos en els sistemes integrats.

ATM Lleida
El sistema tarifari integrat en l’ATM de Lleida abasta les comarques de la Noguera, les Garrigues, el Segrià, el Pla d’Urgell, l’Urgell i la Segarra. Els mitjans de transport amb els quals els usuaris es poden moure a l’ATM són els serveis d’autobusos urbans, amb una vintena de línies integrades, els autobusos interurbans, amb una seixantena de línies integrades i el servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya Lleida-Àger.

ATM de Tarragona
L’ATM del Camp de Tarragona gestiona el sistema tarifari integrat del Camp de Tarragona que permet a les persones usuàries utilitzar els diferents sistemes de transport (bus urbà, interurbà i tren). A més de la congelació de les tarifes per a l’any vinent, el Consell d’Administració ha aprovat el nomenament d’Eugènia Domènech com a nova gerent del Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona.

ATM de Girona
El sistema integrat de l’ATM de Girona comprèn una cinquantena de línies de transport públic; en concret, 38 línies de bus interurbà, 12 d’urbanes, un tram dels serveis ferroviaris de rodalies RG1 i R11 i dues zones de serveis de transport a la demanda Clic.cat.