Ferrocarrils adjudica les obres d’arranjament de les andanes i el pas inferior de l’estació de Les Fonts, a la línia Barcelona-Vallès

27/12/2021
· L’actuació forma part de la política de Ferrocarrils de manteniment de les seves instal·lacions per millorar el confort de les persones usuàries i garantir un servei de qualitat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha adjudicat les obres d’arranjament de les andanes i el pas inferior de l’estació de Les Fonts, a la línia Barcelona-Vallès, per un import de 346.000 euros. Els treballs, que està previst que comencin el primer trimestre de 2022 i tinguin un termini d’execució de 12 setmanes, consistiran en la renovació del paviment de les andanes i la millora del pas inferior i l’accés costat Plaça de l’estació de Les Fonts. Durant totes les fases de l’obra es garantirà l’accés de les persones usuàries en les degudes condicions, amb especial atenció a les persones amb mobilitat reduïda.

Aquesta actuació forma part de la política de Ferrocarrils de manteniment de les seves instal·lacions per millorar el confort de les persones usuàries i garantir un servei de qualitat. L’estació de Les Fonts té una demanda aproximada de 424.000 validacions anuals (dades 2019 prepandèmia).

Els treballs consistiran en substituir l’actual paviment continu de les andanes per un paviment modular, que és més fàcil de mantenir i té millor drenatge en cas de pluja. La renovació dels paviments i la millora dels accessos existents suposarà actuar sobre una superfície de 1.600 metres quadrats, aproximadament.

Les obres es desenvoluparan en diferents fases, tenint en compte que primer es treballarà per deixar enllestida tota l’andana de la via 2, posteriorment tota l’andana de la via 1 i finalment els accessos exteriors. Els treballs es duran a terme majoritàriament en horari diürn. Per a aquells que calgui fer de nit s’evitarà realitzar els que generin impacte acústic.