Les tres noves estacions de l’L10 a la Zona Franca, en marxa el 7 de novembre

01/11/2021
· Les instal·lacions, que se situen en viaducte, registraran en conjunt més d’un milió de viatges anuals
· La construcció i posada en funcionament de les estacions han comportat una inversió total de 120 MEUR

El Govern de la Generalitat posarà en funcionament tres noves estacions de l’L10 a la Zona Franca diumenge vinent, 7 de novembre. Són les estacions de Port Comercial/La Factoria, Ecoparc i ZAL/Riu Vell, al barri de la Marina del Prat Vermell i que, juntament amb la ja existent de Zona Franca, donaran servei a la Zona Franca industrial.

La construcció i posada en funcionament d’aquestes noves estacions ha comportat una inversió en conjunt de 120 MEUR i es preveu que registrin més d’un milió de viatges anuals en total. Les tres noves estacions i la de Zona Franca s’eleven en viaducte pràcticament durant 3 quilòmetres al llarg del carrer A de la Zona Franca, i per tant, el metro discorre en superfície, mentre la resta d’estacions del sistema L9/L10 són soterrades.

En concret, la línia 10 Sud consta actualment de 8 estacions en servei: Collblanc, Torrassa, Can Tries – Gornal, Provençana, Ciutat de la Justícia, Foneria, Foc i Zona Franca. Les tres primeres formen part també de l’L9 Sud, que uneix les estacions de Zona Universitària i Aeroport T1. Amb les 3 estacions noves, l’10 Sud en sumarà 11.

La posada en funcionament d’aquestes estacions s’afegeix a les obres que el Govern preveu per a completar l’L9/L10, amb una inversió de prop de 950 MEUR. Actualment, el sistema L9/L10 de metro compta amb 37,5 quilòmetres de línia en servei i 32 estacions.