Avui s’ha celebrat una nova reunió del Grup d’Experts que assessora a Renfe en el seu creixement a Catalunya.

Avui s’ha celebrat una nova reunió del Grup d’Experts que assessora a Renfe en el seu creixement a Catalunya. En aquesta trobada el president, Isaías Táboas, ha presentat les mesures que s’estan implementant en els diferents serveis de l’operadora.

La reunió ha tingut lloc avui a les 11.00 hores Isaías Táboas presenta al grup d’Experts de Renfe a Catalunya les iniciatives que està duent a terme l’operadora
• Manel Nadal s’ha incorporat a aquest grup de treball
• Està format per onze experts de diversos àmbits de la societat catalana relacionats amb la mobilitat, turisme i logística

Barcelona, 15 de novembre de 2021 (Renfe).
25.000 places setmanals en els Avant Barcelona – Girona –Figueres, un 45% més que en l’actualitat.

Entre les diferents iniciatives, el president de Renfe ha explicat les millores que es programaran en els serveis d’Alta Velocitat Barcelona – Girona – Figueres. Isaías Táboas ha senyalat que a partir del proper 29 de novembre, s’incrementarà una freqüència per sentit els trens que circulen en aquest corredor.

El nous serveis complementaran l’oferta actual reforçant la tornada de la tarda des de Barcelona sortint des de Sants a les 16.36 amb arribada a Girona a les 17.17 i Figueres Vilafant a les 17.39. En sentit contrari es reforça la franja de mig matí amb sortida de Figueres a les 11.31 i arribada a la Ciutat Comtal a les 12.34.

Els diumenges aquests nous trens canvien el seu horari per adaptar-se a les necessitats del clients que utilitzen aquest servei el cap de setmana.

A més de forma paulatina s’incrementaran les places amb tarifes Avant en aquesta relació. Amb la nova oferta els viatgers disposaran de pràcticament 25.000 places setmanals, un 45% més que en l’actualitat.

El president ha senyalat que la incorporació de noves freqüències entre Barcelona, Girona i Figueres Vilafant es realitzarà de forma progressiva durant els propers mesos.

Lluita contra el vandalisme grafiter
En quant a Rodalies, Isaías Táboas ha presentat el nou servei d’eliminació de grafits externs en trens de Rodalies de Catalunya que començarà a treballar en els propers dies. Es tracta d’una iniciativa nova que no està implantada en cap altre àmbit geogràfic on opera la companyia.

La finalitat d’aquesta contractació, que es perllongarà durant 15 mesos i té un import d’adjudicació d’1,57 milions d’euros, és eliminar la totalitat de les pintades en vehicles, en punts fora dels tallers de neteja habituals.

D’aquesta manera, els equips de neteja es desplaçaran al lloc de la incidència per procedir a realitzar la seva tasca, retirant posteriorment els residus que s’hi generin per deixar l’espai completament net, garantint totes les mesures de respecte mediambiental.

Aquestes brigades mòbils permetran agilitzar les actuacions de neteja i reduir el temps en el qual el material vandalitzat no pugui prestar el servei previst als ciutadans.

A més, el president ha detallat el reforç de de Renfe les seves actuacions en manteniment i reparació del material mòbil, Renfe ha licitat el servei de vinilat exterior de la imatge corporativa en una trentena de trens de Rodalies i de Mitjana Distància.

L’import de licitació del contracte és de 847.000 euros i hi inclou actuacions en la millora de l’exterior de 30 unitats (de la sèries 447, 465 i 450). La prestació del servei es durà a terme a les bases de manteniment de Renfe de Sant Andreu Comtal, Cornellà, Vilanova i la Geltrú, Montcada i Mataró.

També en matèria de Rodalies de Catalunya, Isaías Táboas ha repassat les inversions que Renfe està duent a terme, entre elles destaquen:
– Licitació de les obres de millora d’accessibilitat a Mollet Sant Fost per 6,3 milions d’euros
– Obres de millora d’accessibilitat a Vilafranca del Penedès per 2,7 milions d’euros
– Adjudicació obres d’accessibilitat a Molina de Rei, per 6,2 milions d’euros
– Actuacions de millora a Vacarisses – Torreblanca per 2,9 milions d’euros
– Compra de nous trens de gran capacitat pels als serveis de Cercanías i Rodalies. A Catalunya la part proporcional suposaria una inversió de 1.170 milions d’euros

En total durant 2021, el president de Renfe ha destacat que entre licitacions i adjudicacions l’operadora està invertint pràcticament 1.200 milions d’euros.

Col.laboració campanya Turisme de Barcelona
Finalment, Isaías Táboas, ha avançat al grup d’experts la col.laboració de Renfe amb Turisme de Barcelona en la campanya de promoció que aquesta entitat durà a terme en les properes setmanes i que es presentarà el proper dimecres.

També en iniciatives per promoure el turisme i l’ús dels serveis de Renfe a Catalunya, ha indicat diferents línies d’actuació que van des de estudis per implementar trens turístics com els que ja estan circulant a altres zones d’Espanya, acords amb entitats com l’Agència Catalana de Turisme, el MNAC o amb el Patronats de Turisme del Territori, així com accions per promoure la cultura i l’esport a Catalunya.

En quant a Mercaderies, s’han repassat les diferents oportunitats de negoci que aquesta àrea de Renfe està treballant per desenvolupar a Catalunya.