Vicepresidència exigeix a l’Estat el traspàs “immediat” de Rodalies

30 setembre 2021
· El secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, reclama “obrir la negociació el més ràpidament possible”
· Reclama també a Renfe posar els mitjans necessaris per garantir la prestació dels serveis mínims durant totes les jornades de vaga convocades

El secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, ha exigit avui a l’Estat “el traspàs immediat dels serveis de rodalies i regionals al Govern de Catalunya”, davant les incidències registrades aquest matí, durant la primera de les jornades de vaga convocades pels sindicats de maquinistes de Renfe.

“El fet que estiguem al davant d’una vaga que darrera té la motivació, precisament, d’impedir aquest traspàs fa necessari que exigim a l’Estat obrir la negociació de la manera més ràpida possible”, ha reclamat avui Font.

L’objectiu de “completar el traspàs” és que, “d’una vegada per totes, Catalunya tingui uns serveis de rodalies i regionals a l’alçada de les necessitats dels seus ciutadans, que els fan servir dia a dia per desplaçar-se i que es veuen perjudicats pel mal servei que reben de l’operador, Renfe”, ha emfasitzat el secretari general.

Font també ha exigit a Renfe que posi tots els mitjans al seu abast per garantir el compliment dels serveis mínims decretats durant totes les jornades de vaga convocades. “Serem exigents en la prestació dels serveis”, ha assegurat.