Tres edificis singulars de TMB obren portes durant el 48h Open House Barcelona 2021

· El taller de les línies 9/10 de metro de Can Zam, la cotxera d’autobusos d’Horta i la cotxera del Tramvia Blau es podran visitar amb motiu del festival d’arquitectura que se celebra el 23 i el 24 d’octubre.

18.10.2021. TMB col·labora un any més amb el festival 48 Open House Barcelona, obrint les portes d’espais singulars de les instal·lacions de metro i autobusos. El cap de setmana vinent es podran visitar de franc la cotxera del Tramvia Blau, la cotxera d’autobusos d’Horta i el taller de Can Zam de les línies automàtiques L9/L10 de metro, a Santa Coloma de Gramenet.

Les visites guiades a Can Zam seran dissabte 23 al matí i cal fer la inscripció prèvia al web del festival a partir de demà. Les de la cotxera d’Horta i la del Tramvia Blau seran diumenge 24 al matí. L’any passat tots tres espais van rebre en conjunt 361 visitants.

Per segona vegada obrirà les seves portes al públic en el marc d’aquest festival d’arquitectura la cotxera del Tramvia Blau, una de les més antigues d’Europa i sobre la qual s’està redactant un projecte d’actualització en el marc de la remodelació de tota la infraestructura de l’històric tramvia i el seu entorn urbanístic. En el cas de la cotxera d’Horta, el recorregut per l’interior es fa en un autobús descobert de dos pisos des d’on s’aprecien la grandiositat d’un equipament excavat en part al vessant de Collserola i l’originalitat de la solució de l’estructura amb un sol pilar, anomenat la palmera, que suporta prop de 6.000 tones de pes.

El festival 48h Open House es caracteritza per la divulgació del patrimoni arquitectònic de Barcelona i la seva àrea metropolitana. En aquesta 12a edició el tema transversal és l’arquitectura mediterrània i com a arquitecte destacat ha estat escollit José Antonio Coderch, de Sentmenat. Tots els edificis i itineraris visitables es poden consultar al programa del festival.