L’ús d’un desfibril·lador a l’estació de Sant Andreu Arenal salva la vida d’una treballadora

Seguretat a les estacions
· El vigilant de l’estació va actuar amb rapidesa, alertant els serveis d’emergència i participant en la maniobra de ressuscitació cardiopulmonar
· La dona treballa com a cambrera al bar de l’estació de Sant Andreu Arenal

Barcelona, 15 d’octubre de 2021 (Renfe).- Una cambrera, treballadora del bar de l’estació de Sant Andreu Arenal, ha salvat la seva vida gràcies a l’efectiva actuació del vigilant de seguretat de Renfe, la col·laboració de la Guàrdia Urbana i l’ús del desfibril·lador instal·lat a l’estació.

El passat dimarts 28 de setembre a les 8.30 del matí, la treballadora va patir un esvaïment a causa d’una parada cardíaca. Immediatament, el vigilant de seguretat de l’estació la va atendre i, després de trucar als serveis d’emergència, li van practicar la maniobra de ressuscitació cardiopulmonar. Amb l’ajuda del desfibril·lador van aconseguir que la víctima recuperés el pols per poder ser traslladada, immediatament, al centre hospitalari.

Des de Renfe volem agrair les actuacions del personal de seguretat i les autoritats per salvar la vida d’aquesta persona que, actualment, s’està recuperant de manera favorable a casa. Aquest fet coincideix amb la celebració del dia de l’aturada cardíaca que es commemora demà, 16 d’octubre.

Actualment són 15 les estacions de Rodalies de Catalunya que compten amb desfibril·ladors que, en cas d’emergència, poden salvar la vida de les persones.

00
L’incident cardíac resolt amb èxit s’ha produït durant la setmana del cor i confirma el paper clau dels desfibril·ladors per salvar vides quan es produeixen aquest tipus d’accidents.