Ferrocarrils participa a la 9a Jornada de Patrimoni Històric Ferroviari de Catalunya

• La jornada commemora els 10 anys de creació del Grup de Treball del Patrimoni Històric Ferroviari de Catalunya i vol posar en relleu la tasca d’aquest grup, del qual Ferrocarrils en forma part
• FGC exposarà les línies d’actuació de la seva nova estratègia per preservar i posar en valor el patrimoni històric de la companyia La jornada s’emmarca en el context de commemoració de l’Any Europeu del Ferrocarril.

El Grup de Treball del Patrimoni Històric Ferroviari de Catalunya, del qual forma part Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), organitza el proper dimecres, 27 d’octubre, la 9a Jornada de patrimoni històric ferroviari, que tindrà lloc al Museu del Ferrocarril de Catalunya, a Vilanova i la Geltrú.

A la trobada d’enguany es commemoren els 10 anys de la creació del Grup de Treball. Durant la jornada tindran lloc xerrades i conferències d’experts i professionals per a mostrar l’evolució dels bens mobles, immobles i documentals en la darrera dècada.

La presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà, i el director gerent de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, José Carlos Domínguez Curiel, inauguraran la jornada, que comptarà amb la presència d’importants institucions i associacions del món ferroviari.

Per part d’FGC també hi participaran el director de Planificació Estratègica i Prospectiva, Carles Casas, i el responsable de Planejament i Patrimoni Històric, Antoni Gras, que presentaran les línies d’actuació de la nova estratègia del patrimoni històric, com a part de l’Agenda Estratègica 10/30 d’FGC.

La jornada s’emmarca en el context de commemoració, aquest 2021, de l’Any Europeu del Ferrocarril i se suma així al conjunt d’activitats que busquen crear un espai de reflexió i divulgació sobre el ferrocarril com a mode de transport sostenible i segur. El programa complet de la jornada es pot consultar en el document adjunt. programa.

Referent en la promoció i estudi del patrimoni històric ferroviari
El Grup de Treball del Patrimoni Històric Ferroviari es va crear l’any 2012 com a resultat de les conclusions de la 1a Jornada de Patrimoni Històric i fins ara ha fet una important tasca de promoció i estudi en aquest àmbit.

A més d’FGC, el Grup de Treball està format pel Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, el Museu del Ferrocarril de Catalunya/FFE, la Fundació TMB, la Fundació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial de Móra la Nova, el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya, la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril i l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Barcelona.

D’aquesta manera, Ferrocarrils mostra un cop més el seu compromís amb la preservació i posada en valor del patrimoni històric del ferrocarril i la voluntat d’ampliar la informació respecte al món del tren i la seva història, promovent l’estudi, la investigació, la divulgació i la conservació d’aquest tipus de material.
25 d’octubre de 2021