Puigneró lamenta una nova deslleialtat del Govern espanyol amb Catalunya pel trencament “unilateral” de l’acord del Prat

08/09/2021
El Vicepresident defensa la vigència d’un pacte que permetia un aeroport intercontinental i no afectava la llacuna de la Ricarda
El Vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha lamentat la decisió del govern espanyol de trencar unilateralment l’acord d’ampliació de l’aeroport del Prat del 2 d’agost passat, pacte que suposava una inversió de 1.700 milions d’euros per convertir l’aeròdrom en un hub de vols intercontinentals. Puigneró ha denunciat “la nova deslleialtat del govern espanyol” amb Catalunya.

El Vicepresident, en una compareixença des de Brussel·les, ha reclamat al govern d’Espanya que expliqui “que ha canviat del pacte del dia 2, un acord que es mantenia intacte i que permetia convertir el Prat en un aeroport intercontinental i evitava qualsevol afectació sobre la llacuna de la Ricarda”. A més, l’acord assolit el dia 2 també permetia unir amb alta velocitat ferroviària els aeroports de Girona i Tarragona “ja que aquest govern quan pensa en les infraestructures ho fa des del punt de vista del reequilibri territorial”.
.
En aquest sentit, Puigneró ha mostrat el seu “malestar i enuig per la confusió generada per alguns a Catalunya”. “No podem avançar cap a un país de progrés posant sempre en dubte les infraestructures; la frivolitat i el populisme han fet mal a Catalunya”, ha conclòs.