Es reprenen les activitats de TRAMEduca per al curs 2021-2022

El servei educatiu de TRAM ofereix experiències educatives gratuïtes per a infants i joves de 2 a 18 anys.
TRAMEduca torna renovat amb activitats online i als centres educatius.

Activitat TRAM BCN OPEN al Reial Club de Polo de Barcelona
Barcelona, 9 de setembre de 2021. El servei educatiu de TRAM, TRAMEduca, reprèn les activitats educatives per al curs 2021-2022 després de l’aturada pels protocols de seguretat contra la COVID-19.

Aquest és el catorzè curs consecutiu que TRAM organitza i ofereix aquest projecte educatiu gratuïtament amb l’objectiu que els participants coneguin el funcionament del tramvia i reflexionin sobre civisme, inclusió i medi ambient, valors relacionats amb el transport públic.

Tot seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya, el programa educatiu es va aturar al març del 2020 amb el primer confinament i, des de llavors, s’han treballat nous protocols d’higiene i seguretat per reprendre aquesta oferta per als centres d’educació primària i secundària de l’àrea d’influència de TRAM.

Aquest any, doncs, s’oferiran les activitats en dos formats: online i presencials als centres externs. Les activitats a les instal·lacions del Tramvia seguiran restringides durant la pandèmia per motius de seguretat.

Renovació constant
Per al curs 2021-2022 s’inclou també l’activitat lligada al TRAM Barcelona Open, el torneig internacional de tennis en cadira de rodes i un dels projectes més importants del Tramvia, per treballar la igualtat d’oportunitats i la inclusió a través de l’esport.

Un jugador professional de tennis en cadira de rodes i membre del torneig transmetrà la importància de l’esport adaptat, els valors que se’n desprenen i la normalització amb la relació entre persones amb independència de les seves capacitats. A més, l’activitat obrirà les portes al grup a visitar el torneig que es celebrarà al maig al Reial Club Polo de Barcelona.

Programació d’activitats per al curs 2021-2022
L’oferta completa per al curs 2021-2022 és la següent:
· Mira el TRAM (2-6 anys). A través d’un conte, els infants coneixen el funcionament del Tramvia de Barcelona.
· Investiga el TRAM (6-8 anys). Els infants es converteixen en petits investigadors, a partir d’un joc de preguntes i pistes descobreixen el tramvia.
· Viu el transport públic (8-10 anys). Per conèixer els aspectes més rellevants i la importància de les actituds cíviques i respectuoses en el transport públic.
· Aventura’t al TRAM (10-12 anys). Per simular la planificació i el viatge en tramvia i treballar així l’autonomia personal i les bones conductes dins del transport públic.
· TRAMsporta’t (10-12 anys). Diverses activitats per a valorar els diferents mitjans de transport des d’una perspectiva mediambiental, a partir d’aspectes com la contaminació atmosfèrica i acústica, l’eficiència i la sostenibilitat.
· TRAM Barcelona Open (10-12). Per aprendre a relacionar-se amb la diversitat a través dels valors de l’esport adaptat.
· I tu, què en penses? (12-16 anys). Per reflexionar sobre la importància de disposar de transport públic i les característiques específiques del tramvia. Es posa l’èmfasi en aspectes de seguretat i respecte als espais públics.
· L’energia del TRAM (12-18 anys). Activitat per conèixer el tramvia des d’una perspectiva mediambiental i tecnològica.

Activitats amb segell de qualitat educativa
TRAM ofereix la programació d’activitats del servei TRAMEduca amb el Segell de Qualitat Educativa de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona. Aquest segell de qualitat forma part del projecte d’acreditació de les activitats educatives que impulsa l’ICE i el Consell de Coordinació Pedagògica de l’Ajuntament de Barcelona.

Es pot consultar tot el catàleg i reservar les activitats a www.trameduca.cat