Dissabte a la tarda totes les línies de metro es reforçaran i un dispositiu especial vetllarà per la fluïdesa i la seguretat dels fluxos de passatge

Amb motiu de la celebració dels actes de la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona, el proper dissabte 11 de setembre Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús del transport públic, especialment el metro, en els desplaçaments que es realitzin per accedir a la zona del centre de la ciutat, ja que el trànsit en superfície estarà restringit. També és aconsellable preveure un temps addicional per al desplaçament, com en qualsevol esdeveniment massiu.

L’acte que es preveu més concorregut tindrà lloc a la tarda. Enguany serà una marxa en moviment convocada per l’ANC que començarà a la plaça d’Urquinaona i acabarà a l’Estació de França, transcorrerà per la Via Laietana i el passeig d’Isabel II fins a arribar davant de l’estació, on estarà ubicat l’escenari.

Reforç a totes les línies de metro
TMB ha preparat un dispositiu especial que inclou reforços de trens a les línies convencionals de la xarxa, especialment a la 1 i la 4 i desplegament de personal i seguretat per ordenar la mobilitat, tant a l’inici com al final de l’acte principal de la tarda. Entre les 13.00 i les 21.00 hores, el metro oferirà una capacitat superior a l’habitual de la tarda d’un dissabte, amb un increment d’un 22% de mitjana de l’oferta de trens en circulació. Totes les línies convencionals tindran uns intervals de pas situats per sota dels 4,5 minuts, aproximadament.

En previsió d’una elevada concentració de persones a l’exterior que dificulti la sortida, a partir de les 16 h serà recomanable evitar l’estació d’Urquinaona (L1 i L4) com a destinació i fer servir com a alternatives les estacions properes com Catalunya (L1 i L3), Universitat (L1 i L2), Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4) i Tetuan (L2).

Igualment, TMB mobilitzarà efectius per a l’operació, manteniment, neteja i seguretat, així com mitjans tècnics, en aquestes estacions per ordenar els fluxos de passatge i adoptar, si és necessari, accions de regulació (talls intermitents, realització dels enllaços per l’exterior, etc.) per evitar situacions de risc en vestíbuls i andanes, tant a l’anada com després de finalitzar l’acte. En aquest cas, caldrà seguir en tot moment les indicacions que donin el servei de megafonia, els dispositius lluminosos i el personal de metro, que estarà en contacte amb les autoritats de seguretat pública.

Desviaments i limitacions en una vintena de línies de bus
Dissabte dia 11 a la tarda les alteracions de recorregut seran severes en gairebé una vintena de línies d’autobusos que circulen o travessen la plaça d’Urquinaona, la Via Laietana, el passeig d’Isabel II i els carrers propers al Parc de la Ciutadella i a l’Estació de França. Entre les 14.30 i les 21 hores aproximadament es produiran possibles desviaments i limitacions de recorregut per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit de l’afectació en les línies regulars següents: D20, D50, H12, H14, H16, V13, V15, V17, V19, 7, 19, 22, 39, 47, 52, 54, 55, 59 i 120.

Al matí se succeiran les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova. Per aquest motiu algunes línies de bus que circulen per la ronda de Sant Pere (D50, H16 i 19) veuran modificat el seu recorregut en aquesta zona.

Per tant, tot dissabte serà recomanable fer servir el transport subterrani i en especial el metro per als desplaçaments a l’entorn de la zona de la plaça d’Urquinaona, la Via Laietana i l’entorn del Parc de la Ciutadella, ja que la mateixa plaça i aquests carrers adjacents patiran possibles talls de trànsit per la Diada.

Com és habitual, el web de TMB i l’aplicació TMB App informaran de manera automàtica de les possibles alteracions en la circulació del metro a través del semàfor d’estat del servei. Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.