Barcelona. La xarxa de metro recupera el servei continuat de les nits de dissabte després de verificar-ne la viabilitat

8 de setembre del 2021
TMB ha valorat l’augment de mobilitat que generen les activitats culturals i festives previstes les pròximes setmanes a l’àrea de Barcelona

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) adequarà a partir d’aquesta setmana el servei de la xarxa de metro de manera que les nits de dissabte a diumenge els trens circularan tota la matinada sense interrupció. La recuperació del funcionament continuat del cap de setmana es produeix després d’haver-ne estudiat la viabilitat i tenint en compte les necessitats de mobilitat que generaran les activitats programades per als pròxims caps de setmana a Barcelona i altres municipis, entre les quals les Festes de la Mercè.

Al llarg de les diverses fases de la crisi sanitària, TMB ha anat adaptant el seu servei per atendre les necessitats dels usuaris dins l’àmbit del sistema coordinat per l’Autoritat del Transport Metropolità de l’àrea de Barcelona. Actualment i des del juliol passat l’horari de la xarxa de metro és de 5 del matí a la mitjanit, amb una prolongació fins a les 2 de la matinada els divendres, dissabtes i vigílies de festiu. L’horari dels divendres i vigílies de festiu es manté sense alteració fins a les 2.

L’augment de disponibilitat de transport públic massiu es durà a terme en un context de plena vigència de les mesures de prevenció de contagis, com ara l’obligatorietat de la mascareta, l’aplicació de gels hidroalcohòlics, la recomanació d’evitar aglomeracions quan sigui possible i de no menjar, beure ni parlar, entre d’altres.