TMB protegirà els seus combois dels grafiters que pinten de matinada

Es planteja instal·lar uns llargs panells metàl·lics a banda i banda de la via per protegir els trens mentre són al dipòsit

Per molt que pugui semblar un tema infinit, l’activitat dels grafiters continua suposant un autèntic maldecap per a les empreses ferroviàries. Tant és així que algunes d’aquestes companyies es veuen empeses a provar nous mètodes per intentar frenar la competició urbana que estampa lletres gegants de colors a la carrosseria dels seus trens. L’última a aventurar-se ha estat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Després de fer una prova pilot als tallers de l’estació de Can Boixeres, ha decidit instal·lar uns panells metàl·lics a banda i banda de la via, als dipòsits de trens, amb la intenció d’impossibilitar l’exercici dels grafiters. Així pretén evitar que els vagons que descansen en aquestes estacions segueixin acumulant visites de matinada.

Segons consta en una licitació de finals de juliol, la proposta està previst que costi poc més de 250.000 euros i es desplegarà a les instal·lacions de Torras i Bages (L1), Pep Ventura (L2) i Canyelles (L3). L’empresa pública que gestiona el metro assegura que “s’ha detectat un increment important d’actes vandàlics per part de grups de grafiters” i que generen “unes despeses considerables en neteja de trens i resposició de les instal·lacions vandalitzades”. També argumenten que “s’ha generat en els treballadors un clima d’inseguretat en el treball” vinculat “a les amenaces i als enfrontaments amb els esmentats grups”.

Més l’informació: www.totbarcelona.cat