Així avancen les obres a l’estació de Trinitat Nova de les línies 4 i 11 de metro

Dins els treballs de renovació i modernització de la infraestructura que executa la Generalitat aquest estiu, veiem com es treballa a l’estació de Trinitat Nova i la seva cua de maniobres.

24·08·2021. Avui mostrem alguns detalls de les obres de modernització i millora que executa el Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori al sector final de la línia 4 de metro i l’inici de la línia 11 a Trinitat Nova. Els treballs progressen al ritme previst per completar-los i restablir el servei a l’inici de setembre, a la L4, i a mitjans de mes, a la L11.

Aquests mesos de juliol i agost s’està executant el gruix important de l’obra, amb actuacions diverses com el canvi de configuració i renovació de vies a la zona de la cua de maniobres (que inclouen gairebé 1 km de nova via, renovació de catenària i aparells de via), el perllongament de l’andana i la instal·lació de portes d’andana per a la L11, l’execució d’una nova sortida d’emergència, l’adaptació de la connexió entre vestíbul i andana a la nova configuració (amb canvi d’ubicació de l’ascensor i l’escala mecànica) i les tasques d’instal·lacions i sistemes de senyalització i seguretat corresponents. Ara mateix s’està treballant també en el nou sistema de ventilació, d’enllumenat i el cablejat. A més, s’està construint una nova sala de transformació per a l’alimentació elèctrica de les dues línies.

Els treballs que s’estan duent a terme permetran separar l’operació de les dues línies i optimitzar els moviments dels trens, incrementant les freqüències de la L4 en hora punta i permetre la conducció automàtica de la L11 en tot el traçat. Recordem que fins al 31 d’agost està fora de servei l’estació terminal de la línia 4 Trinitat Nova i fins al dia 12 de setembre està tancada la línia 11 (Trinitat Nova – Can Cuiàs). Mentre dura l’afectació, s’ha habilitat un servei d’autobús especial.

Tota l’informació: TMB obres a l’estació de Trinitat Nova de les línies 4 i 11 de metro