Rosa Alarcón, presidenta de TMB: “L’estació Ernest Lluch és una peça clau per la intermodalitat metropolitana”

25 de juliol del 2021
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha presidit aquest matí la inauguració de l’estació de metro Ernest Lluch, acompanyat del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín; la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de Barcelona, Rosa Alarcón; i la filla d’Ernest Lluch, Rosa Lluch

Avui diumenge, 25 de juliol, a les 11 del matí, s’ha inaugurat l’estació Ernest Lluch de la línia 5 de metro, que entrarà en servei a partir de les 3 de la tarda. A l’acte, a més de les autoritats que han intervingut, també han participat el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, i diversos directius de la companyia. També han assistit a la inauguració representants de la Fundació Ernest Lluch, entre d’altres el seu president i exministre, Joan Majó.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha presidit l’acte inaugural de la nova estació. En el seu parlament ha fet èmfasi que amb l’estrena d’aquest nou servei de transport públic “ens permet parlar d’equitat i igualtat d’oportunitats per contribuir a tenir un país millor. Cada estació de metro que obrim, cada passatger que traiem dels vehicles de combustió i el posem al transport públic, és un pas més en la lluita contra el canvi climàtic. Aquesta nova parada de transport públic suposa un estalvi de 673 tones de CO2, que ens permetrà tenir un model de ciutat i de país més sostenible, més ecològic i, també, més sa i segur per a tothom”.

Rosa Alarcón, com a presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, ha destacat en el seu discurs la importància d’aquest nus de transport ferroviari i d’autobús per a la mobilitat dels ciutadans de Barcelona, l’Hospitalet i el Baix Llobregat. “L’arribada d’aquesta estació és una peça clau de la mobilitat que afavorirà la intermodalitat metropolitana, és un pas més en el compromís i la col·laboració entre territoris per potenciar a través del metro, un transport públic ecològic, accessible, respectuós i sostenible”.

Sobre la pandèmia i la recuperació d’usuaris al transport públic, Rosa Alarcón ha volgut agrair la confiança dels ciutadans, el treball de tots els operadors i l’esforç dels treballadors de TMB, que han fet possible “la recuperació del 70% del passatge i la millor valoració històrica atorgada al servei de bus i metro dels darrers 15 anys”. Alhora, ha felicitat a totes les empleades i empleats de TMB als quals l’Ajuntament de Barcelona va atorgar divendres passat per unanimitat la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona pel seu compromís i treball durant tota la pandèmia de la Covid.

En la seva intervenció, el vicepresident Jordi Puigneró ha destacat la inversió de la Generalitat per fer realitat aquesta estació, que ha estat de 18 milions d’euros: “És una inversió de futur. La línia 5 de metro és la segona més utilitzada de la xarxa, té 27 estacions i 100 milions de passatgers anuals, per aquí passaran 15.000 ciutadans cada dia, i recordem que fa d’enllaç entre Barcelona i l’Hospitalet”.

La filla d’Ernest Lluch, Rosa Lluch també ha participat en la inauguració i ha volgut deixar constància de la importància de l’efemèride: “una estació de metro és una mostra de màxima igualtat, màxima llibertat i màxima equitat entre tots i totes els ciutadans i ciutadanes d’un país”.

La nova estació d’Ernest Lluch de la línia 5 de metro està ubicada a la carretera de Collblanc en la intersecció amb el camí de la Torre Melina i el carrer d’Ernest Lluch, al límit entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. L’estació es troba intercalada entre les de Collblanc i Pubillla Cases, és l’estació número 160 de la xarxa, la 27a estació de la línia 5, i la que fa 20 de les situades totalment o en part al terme de l’Hospitalet.

L’estació obrirà al públic a les 3 de la tarda. Per subratllar aquest moment històric s’ha creat un bitllet especial per a dos viatges que es facin el mateix dia, que es distribueix gratuïtament avui diumenge als accessos de l’estació.