Renfe inicia les obres de millora de l’estació Vacarisses – Torreblanca

En el marc del Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030
· Els treballs suposen una inversió de 2,4 milions d’euros i han estat adjudicats a l’empresa Vilor
· Al tram Sabadell – Manresa de l’R4 nord s’han invertit uns 13 milions d’euros en millores en accessibilitat de les seves estacions

Barcelona, 20 de juliol de maig de 2021 (Renfe).
Renfe ha iniciat les obres de millora d’accessibilitat de l’estació de Vacarisses – Torreblanca, així com en la renovació i modernització dels equipaments de l’estació. Aquestes actuacions suposen una inversió de 2.399.800 euros (Iva no inclòs) i l’obra civil disposa d’un termini d’execució de 16 mesos.

Els principals treballs contemplen:
· Construcció d’un pas elevat que connectarà les dues andanes de l’estació.
· Instal·lació d’ascensors per tal de garantir la mobilitat dels clients.
· Recrescut i prolongació de l’alçada de les andanes per arribar als 68 centímetres sobre la cota del carril i l’ampliació a 200 metres per facilitar l’estacionament de trens en doble composició.
· Nova zona d’aparcament i condicionament de l’existent.

Els treballs també contemplen la instal·lació de noves marquesines, el tancament perimetral de l’estació, la instal·lació de màquines autovenda, validadores de bitllets, així com de nous teleindicadors i la millora en matèria d’eficiència energètica canviant per llum amb tecnologia LED.

Millores als sistemes d’informació i atenció al client
Coincidint amb les actuacions de millora de l’accessibilitat, també es realitzarà la instal·lació dels nous sistemes d’informació i atenció al client.

Aquests equipaments consisteixen en teleindicadors LED a cadascuna de les andanes amb missatges de les properes parades que realitza, així com del temps estimat d’arribada. A més, també s’hi instal·larà una pantalla amb informació en temps real de les pròximes circulacions.

Inversió i millores a la línia R4
A més de les actuacions a l’estació de Vacarisses-Torreblanca, el pla d’accessibilitat també ha desenvolupat millores a les estacions de Sant Miquel de Gonteres, Vacarisses, Sabadell Centre, Castellbell i El Vilar-Monistrol, Viladecavalls i Manresa. Aquests treballs han suposat una inversió a la línia R4 nord propera als 13 milions d’euros en el tram Sabadell – Manresa.

Aquesta actuació complementa d’altres emmarcades en el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030. El Pla preveu programes per millorar la fiabilitat del servei, la informació i l’atenció al client; augmentar la capacitat i les prestacions de la xarxa ferroviària, incrementar el confort i l’accessibilitat de trens i estacions.

A més, en el marc de la primera fase del pla d’estacions per a rodalia de Barcelona, Renfe està invertint prop de 100 milions d’euros en actuacions centrades principalment en la millora de l’accessibilitat, així com altres tasques de modernització de 39 estacions de la rodalia de Barcelona.