La nova estació de metro d’Ernest Lluch entrarà en servei diumenge 25 de juliol

19/07/2021
· La nova parada de l’L5 donarà més cobertura i més connectivitat en transport públic, perquè serà intercanviador amb el Trambaix
· La instal·lació referma l’aposta del Govern per a promoure un territori més connectat i una mobilitat més sostenible

El Govern posarà en funcionament la nova estació de l’L5 de metro d’Ernest Lluch, entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat diumenge vinent, 25 de juliol. Donarà més cobertura al servei de metro i més connectivitat en transport públic a la ciutadania, ja que serà intercanviador amb el tramvia. Aquesta serà l’estació número 160 de la xarxa de metro, la 20a al terme de l’Hospitalet de Llobregat. L’obra per a completar aquesta estació ha comptat amb una inversió de 17,8 MEUR.

La instal·lació s’ubica entre les estacions de Collblanc i Pubilla Cases, que fins ara estaven separades per 1,2 quilòmetres quan la distància habitual entre estacions és d’entre 700 i 800 metres. Així, a més de donar més cobertura de metro, la instal·lació permetrà la correspondència amb el Trambaix (línies T1, T2 i T3) i afavorirà, així, la intermodalitat i farà més robust el sistema de transport públic.

Més transport públic, menys emissions
En aquest sentit, es preveu que l’estació d’Ernest Lluch registri 15.000 viatgers al dia, dels quals un 15% faran intercanvi amb el tramvia. La seva posada en funcionament suposarà un estalvi d’emissions de 673 tones de CO2 equivalent a l’any. D’aquesta manera, l’actuació potenciarà una mobilitat més sostenible.

El Govern va iniciar el juny de 2019 els treballs per a completar l’estació de l’L5 d’Ernest Lluch, que ja comptava amb l’obra civil executada. Els treballs han consistit principalment en el condicionament interior, la formació dels accessos, l’arquitectura, els acabats i les instal·lacions, juntament amb les construccions auxiliars de la nova estació, i les tasques d’urbanització en superfície. Finalitzada l’obra i completades les proves tècniques i de seguretat corresponents, l’entració entrarà en servei diumenge vinent.

Ubicada sota la carretera de Collblanc, al límit entre Barcelona i Hospitalet de Llobregat, l’estació, disposa de tres nivells: carrer, vestíbul i andanes. El vestíbul, amb un accés per municipi a banda i banda del carrer de Collblanc, se situa a la cruïlla de la parada del Trambaix. A l’altre extrem de l’estació, a la cantonada amb el carrer d’Ernest Lluch de l’Hospitalet de Llobregat, s’emplaça la sortida d’emergència. L’estació està adaptada a persones amb mobilitat reduïda.

L’entrada en servei de la nova estació de metro d’Ernest Lluch referma l’aposta del Govern per a promoure un territori més connectat i una mobilitat més