Intervenció mural dedicada a les dones cèlebres de la cultura universal a Ciutadella / Vila Olímpica de la línia 4

9 de juliol del 2021
· La mostra de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra reivindica el paper femení en els quatre eixos del coneixement: l’art, el pensament, la literatura i la història

Fins al 30 de setembre, la intervenció mural Humanitats en femení: grans dones de la cultura universal llueix al passadís de l’estació Ciutadella / Vila Olímpica (L4) per fer visible la contribució de les dones a la cultura i al coneixement.

Aquesta acció és una iniciativa de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), en el marc del Programa de Cultura UPF, i compta amb la col·laboració de la Fundació de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

La Universitat Pompeu Fabra busca aproximar la cultura en femení a la ciutadania i enriquir l’experiència del viatge en transport públic. En aquest sentit, amb aquesta mostra bilingüe ofereix als usuaris del metro un recull de diferents cites pronunciades per 22 dones cèlebres personatges històrics de la cultura universal. El breu itinerari proposat representa els quatre eixos del coneixement humanístic –art, pensament, literatura i història– que componen els estudis d’humanitats, mitjançant la paraula viva que ha il·luminat algunes de les grans figures femenines.

Hi ha representades grans figures com Mercè Rodoreda, Artemisa Gentileschi, Madame de Staël, Virginia Woolf, Marina Tsvetàieva, María Zambrano, Agnes Varda, Angela Davis, Indira Gandhi o Frida Kahlo, entre moltes altres. Dins l’acolorit mural, cada una de les 22 dones protagonistes hi té una imatge de gran format i una cita memorable que l’ha fet famosa. Les cites s’han reproduït en l’idioma nadiu del personatge històric i s’han traduït en català i castellà.