Renfe adjudica les obres de millora de l’estació de Vilafranca del Penedès

En el marc del Pla d’Estacions de rodalia de Barcelona
• Els treballs suposen una inversió de 2,7 milions d’euros i han estat adjudicats a l’empresa COPCISA
• La construcció de rampes d’accés al vestíbul, a més de la renovació dels ascensors, permetrà que l’estació sigui totalment accessible

Barcelona, 28 de juny de 2021 (Renfe). Renfe ha adjudicat les obres de millora d’accessibilitat de l’estació de Vilafranca del Penedès. Aquestes actuacions suposen una inversió de 2.751.878 euros i l’obra civil disposa d’un termini d’execució de 15 mesos des de l’inici de les actuacions.

Les principals actuacions consistiran en l’adequació de l’estació per esdevenir en totalment accessible:
– Renovació integral dels ascensors, un d’ells amb connexió directa entre vestíbul, andana i passarel·la
– Nova construcció de rampa d’accés al vestíbul a l’entrada principal de l’estació. Prolongació del vestíbul i nova zona d’atenció al viatger
– Adequació a normativa PMR dels lavabos
– Nova pavimentació i configuració de vorada segons normativa d’accessibilitat a totes les andanes
– Adequació i millora de l’enllumenat de vestíbul i andanes
– Nous encaminaments al vestíbul i andanes
– Millores en els sistemes d’informació

Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030
Aquesta actuació complementa altres actuacions emmarcades en el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030. El Pla preveu programes per millorar la fiabilitat del servei, la informació i l’atenció al client; augmentar la capacitat i les prestacions de la xarxa ferroviària, incrementar el confort i l’accessibilitat de trens i estacions.

A més, en el marc de la primera fase del pla d’estacions per a rodalia de Barcelona, Renfe està invertint prop de 100 milions d’euros en actuacions centrades principalment en la millora de l’accessibilitat, així com altres tasques de modernització de 39 estacions de la rodalia de Barcelona.