La Generalitat de Catalunya estableix un servei especial de transport públic per la revetlla de Sant Joan

21/06/2021
· La xarxa de metro i TRAM ofereix servei ininterromput la revetlla de Sant Joan i FGC presta el servei fins a les 2 de la matinada
· Rodalies de Catalunya reforça amb 10.500 places addicionals les línies al Garraf i al Maresme, previsiblement les més freqüentades
· La nit de la revetlla de Sant Joan, dimecres 23 de juny, hi ha servei especial de transport públic per facilitar la mobilitat de les persones en una nit de celebració però encara en el marc de les recomanacions que cal respectar com a conseqüència de la covid-19.

En aquest sentit, la ciutadania pot comptar amb el servei ininterromput de metro, prestat per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) durant 43 hores seguides, és a dir, des de les 5 h de la matinada de dimecres 23 fins a les 00 h de dijous dia 24. A més, la línia L4 reforça el seu servei amb freqüències de pas de fins a 8 minuts.

TRAM també ofereix servei ininterrompudament durant 43 hores: les línies del Trambaix i del Trambesòs tindran tramvies circulant des de les 5 h de la matinada de dimecres 23 fins a les 00 h del dia 24.

Pel que fa a la xarxa ferroviària, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) presta el servei habitual de vigília de festiu, fins a les 2 h de la matinada, i es repren el servei normalment a les 5 h del matí del dijous.

Rodalies de Catalunya també ofereix el servei en l’horari habitual però amb 10.500 places addicionals en les línies que es preveu augment de demanda, això és a les línies del Garraf i del Maresme.

Pel que fa al transport per carretera, els busos nocturns de la Generalitat i el Nitbus de l’AMB mantindran l’oferta al 100%. D’altra banda, els autobusos urbans mantindran l’oferta habitual de dia feiner pel dia 23 i de dia festiu pel dia 24.

Els operadors han previst un reforç de personal en trens i estacions per atendre l’afluència de persones usuàries que es desplaçaran en transport públic, especialment a zones de platja i al centre de la ciutat, per celebrar la revetlla. Així mateix s’incrementa la neteja, el manteniment i la seguretat a les estacions més freqüentades.

Tot i la flexibilització de les mesures de mobilitat, cal recordar que l’emergència sanitària causada per la pandèmia encara no s’ha acabat. Per això, es recomana als usuaris del transport públic que respectin estrictament les mesures de protecció sanitària establertes, especialment l’ús de la mascareta a l’interior dels vehicles i instal·lacions, la prohibició de menjar o beure als vehicles, la distribució en tot l’espai disponible, el silenci i el seguiment de les indicacions que facin el personal dels operadors.

Per a més informació sobre l’oferta relacionada amb la revetlla de Sant Joan cal consultar els canals oficials dels diferents operadors.