Visita obres futura estació Santa Perpèrtua de Mogoda – Riera de Caldes

L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda i el president de Renfe visiten les obres de la futura estació de Santa Perpètua de Mogoda – Riera de Caldes
• Les actuacions suposen una inversió d’1,76 milions d’euros
• La nova estació donarà servei a més del propi municipi a les localitats veïnes de l’Eix de la Riera de Caldes

Santa Perpètua de la Mogoda, 05 de març de 2021 (Renfe).
L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, el president de Renfe, Isaías Táboas, i la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, han visitat les obres de la futura estació de Santa Perpètua de Mogoda – Riera de Caldes.

Aquestes actuacions les està realitzant UTE CONTRATAS VILOR S.L. – PETRUCCO S.A i suposen una inversió d’1.768.135 euros.

Actualment Santa Perpètua de Mogoda compta amb una estació de rodalia situada a la línia R3 que permet enllaçar la població amb Barcelona en un temps de viatge de 16 minuts. Amb la nova estació a més de a la pròpia població a tots els municipis veïns de l’Eix de la Riera de Caldes.

Les actuacions que s’estan executant inclouen:
· Nou edifici de viatgers a la zona de vestíbul, així com màquines autovenda i control d’accessos
· Pas inferior de connexió entre andanes
· Recrescut, repavimentació i encaminaments
· Sistemes d’Informació al viatger
· Urbanització d’accessos
· Ascensors
· Noves marquesines
· Integració paisatgística de les noves instal·lacions

Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030
Aquesta actuació complementa altres actuacions emmarcades en el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030. El Pla preveu programes per millorar la fiabilitat del servei, la informació i l’atenció al client; augmentar la capacitat i les prestacions de la xarxa ferroviària, incrementar el confort i l’accessibilitat de trens i estacions.

A més, en el marc de la primera fase del pla d’estacions per a rodalia de Barcelona, Renfe està invertint prop de 100 milions d’euros en actuacions centrades principalment en la millora de l’accessibilitat, així com altres tasques de modernització de 39 estacions de la rodalia de Barcelona.