La Volta viatja amb FGC cap a la 100a edició

9 de març 2021
L’estació del ferrocarrils de Plaça Catalunya de Barcelona ha estat l’escenari d’un acte que ha permès donar a conèixer els darrers detalls de la prova, que arrenca el proper 22 de març, i veure un tren d’FGC vinilat amb la imatge de la cursa.

La Volta Ciclista a Catalunya i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han dut a terme un acte aquest matí per celebrar les 100 edicions de la Volta i que ha tingut com a escenari l’estació de Pl. Catalunya, on s’ha descobert un tren de la línia Barcelona-Vallès amb la imatge de la cursa.

L’acte d’avui ha comptat amb la presència del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; el president d’FGC, Ricard Font, i el president de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, Rubèn Peris. També han intervingut l’excorredor Àngel Edo i el periodista Arcadi Alibés, que s’encarreguen de la retransmissió de la Volta per Esport3. Joaquim Rodríguez, dos cops vencedor de la Volta (2010 i 2014), també hi ha estat present.

Després de l’obligat ajornament del 2020 motivat per la Covid-19, enguany tot està a punt perquè la cursa arrenqui el proper 22 de març des de Calella i s’allargui fins el 28, amb la presència de l’elit del ciclisme mundial. Richard Carapaz, Alejandro Valverde, Chris Froome, Marc Hirschi, Enric Mas, Marc Soler o David de la Cruz són alguns dels corredors destacats que ja han anunciat la seva presència.

Per tal de mantenir l’atractiu i exigent recorregut s’ha comptat amb la complicitat d’Ajuntaments i entitats com FGC, que han renovat la seva vinculació amb la Volta aquest 2021. En aquest cas, la relació entre FGC i la Volta, que ve de l’any 2013, és molt valuosa per al desenvolupament de la cursa, ja que s’encarrega de la gestió de les estacions de Vallter 2000 i Port Ainé, punts d’arribada de la tercera i quarta etapa d’enguany, respectivament.

En aquest sentit, el president d’FGC, Ricard Font, ha afirmat que “la nostra participació a La Volta reafirma el nostre doble compromís: un, amb la promoció de la salut per mitjà de l’esport de base i del de competició en qualsevol de les seves modalitats i disciplines; i dos, el compromís amb el país i amb tots aquells esdeveniments que l’impulsen i el promocionen a nivell internacional, com ho és La Volta, perquè és una forma de contribuir al desenvolupament social i econòmic del Pirineu i alhora una manera de generar oportunitats per qui hi viu i hi treballa”. Font ha afegit que “hi ha un tercer compromís amb la promoció dels Parcs Naturals del Pirineu, del seu paisatge, la seva biodiversitat i en definitiva d’uns espais naturals excepcionals que hem d’aprendre a estimar. I per a fer-ho els hem de conèixer, perquè els humans som incapaços d’estimar el que no coneixem. La Volta és un aparador privilegiat per a aquesta triple promoció de la salut i l’esport; el Pirineu, el país i les oportunitats dels que hi viuen; i la natura i els Pirineus. Per això estem especialment interessats en col·laborar-hi cada any, i en especial aquest, on celebrarem l’edició centenària i la represa de les activitats després d’uns mesos molt complicats”.

“Ho tenim tot a punt per viure una Volta que faci honor a una edició tan especial com la 100. Després que la Covid-19 impedís celebrar la cursa el 2020, enguany la Volta ha establert un estricte protocol sanitari per poder realitzar la cursa amb les màximes garanties. A més, el suport que hem rebut per part dels Ajuntaments, la Secretaria General de l’Esport, les diputacions, patrocinadors i entitats com FGC han permès mantenir un recorregut molt atractiu”, ha destacat Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva .

En la seva intervenció, Gerard Figueras ha agraït el suport mostrat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amb la Volta i ha valorat molt positivament que aquesta relació tingui voluntat de continuar. També ha destacat la gran tasca que s’ha realitzat per poder celebrar una Volta amb totes les mesures de seguretat dins del context de pandèmia: “D’aquí uns quants dies els ciclistes començaran a rodar per Catalunya i ho faran de forma segura. Aquesta mateixa setmana des de la Secretaria General de l’Esport s’han validat tots els protocols, tant pel que fa a la bombolla de cursa, que inclou equips i organització, com també la logística d’arribades i sortides. Tot i que serà d’una forma diferent, una bona noticia per començar amb alegria aquesta primavera és que hi haurà Volta”.

La presència a la via 5 de l’estació d’un tren d’FGC amb els seus vagons decorats amb un vinil promocional de la Volta ha estat el millor decorat per a totes les intervencions. El tren, que recorrerà la línia del Vallès, porta inscrit el logotip de la Volta, precisament renovat amb motiu de l’edició 100, així com la data de celebració de la cursa. S’hi afegeixen els missatges ‘Els millors ciclistes del món a prop teu’ i ‘Viu la Volta des de casa’, motivat per l’actual context de pandèmia. En aquest aspecte, hi haurà àrees d’accés restringit a les sortides i arribades d’etapa per tal d’evitar concentracions de públic, tal i com han realitzat altres curses en els darrers mesos.

Tractant-se d’una edició tan especial com la 100, la Volta ha configurat un recorregut molt variat i propici per a viure una setmana de grans emocions per les carreteres catalanes. A banda de les esmentades arribades en alt a Vallter 2000 i Port Ainé, també destaca la contrarellotge individual al Pla de l’Estany, etapes de mitja muntanya favorables a les escapades i trams idonis per a velocistes. A més, la cursa transcorrerà per espais tan emblemàtics com la muntanya de Montserrat o el Circuit de Barcelona-Catalunya abans de posar el punt i final a Barcelona, amb sis exigents pujades a la muntanya de Montjuïc.

Tota la informació sobre la Volta a www.voltacatalunya.cat.  A twitter i instagram: @voltacatalunya.