Renfe crea un Grup d’Experts per assessorar en el seu creixement a Catalunya

· Estarà format per onze experts de diversos àmbits de la societat catalana relacionats amb la mobilitat, turisme i logística

Barcelona, 22 de febrer de 2020 (Renfe).
Renfe ha creat un Grup d’Experts a Catalunya que comptarà amb onze membres que donaran suport a l’operadora en millorar el seu servei a la ciutadania catalana.

Aquest grup d’experts, de diferents àmbits socioeconòmics de la societat de Catalunya, permetrà Renfe escoltar veus externes amb experiència contrastada en sectors empresarials, turístics, logístics o de caràcter operacional.

La creació d’aquest Grup d’Experts de Renfe a Catalunya respon a la voluntat de l’Operador de millorar i créixer en el servei que es presta a Rodalies de Catalunya, ampliar quota de mercat en els seus serveis comercials innovant en la creació de productes que afavoreixin i incrementin la mobilitat dels turistes que ens visiten i desenvolupar els actius i potencialitats que té el transport de mercaderies per ferrocarril, entre d’altres.

Per assolir aquestes fites, Renfe ho vol fer de la mà de la societat catalana esdevenint un motor de recuperació econòmica i social una vegada comencem a superar la pandèmia de la Covid-19.

El Grup d’Experts es reunirà de manera periòdica i un cop configurat es podran desenvolupar les iniciatives que es vagin presentant a través de diferents comissions.

Renfe agraeix als membres d’aquest grup la seva participació voluntària que permetrà identificar i seleccionar elements estratègics per a la millora del servei que la companyia presta a Catalunya.

Membres Grup d’Experts
· Marian Muro. Advocada especialitzada en dret d’Associacions i dret del Turisme. Ha estat directora general del Grup Julià i directora general de Turisme de la Generalitat entre 2011 i 2016. Actualment és la directora de Turisme de Barcelona.
· Jordi Valls. Llicenciat en dret. Va ser alcalde de Manresa entre 1995 i 2006, exconseller de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya i expresident de l’Autoritat Portuària de Barcelona. També ha estat director general del Grup Suez a Mèxic i, posteriorment, director general d’Amèrica Llatina Nord. Actualment és director general de Mercabarna.
· Jordi Casas. Advocat va ser senador, diputat al Congrés i al Parlament de Catalunya. Va exercir com a Delegat del Govern a Madrid i actualment és el Cap de Gabinet de Presidència de Foment del Treball.
· Emma Cobos. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials, des de 2009 és directora de Desenvolupament de Negoci del Port de Barcelona.
· Anna Matas. Catedràtica d’Economia Aplicada i directora del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona. Directora del programa d’investigació d’Infraestructures i Transport de l’Institut d’Economia de Barcelona.
· Pere Macias. Enginyer de Camins, Canals i Ports, va ser alcalde d’Olot, conseller de Medi Ambient i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, a més de senador i diputat. Va ser el director tècnic del projecte de connexió dels dos tramvies de Barcelona i a l’actualitat és coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya i presideix la Fundació Cercle d’Infraestructures.
· Anna Balletbó. Periodista i exdiputada en el Congrés dels Diputats. Des de 2002 és la presidenta de la Fundació Internacional Olof Palme de la qual n’és cofundadora i actualment consellera de Renfe Viatgers.
· Joan Torres. Enginyer Industrial que va ser president de l’Entitat Metropolitana del Transport, Transports Metropolitans de Barcelona, de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de l’Institut Metropolità del Taxi, així com de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya. Actualment és conseller de Renfe Mercaderies
· Jordi Prat. Enginyer de Camins. Va ser director regional a Catalunya per al Ministeri d’Obres Públiques, Coordinador d’Adif de les actuacions de l’Alta Velocitat a Catalunya, director del Consorci d’Alta Velocitat de Barcelona i coordinador de la xarxa ferroviària a Barcelona. Actualment és conseller de Renfe Fabricació i Manteniment.
· Manuel Gómez Acosta. Enginyer Industrial. Va ser director de Cooperació Tecnològica Internacional de TMB, director general de TUBSA i investigador de l’Institut d’Estudis Metropolitans de Barcelona. També ha estat director de Relacions Institucionals del Grup Alstom a Catalunya i vicepresident de Railgrup. Actualment és conseller de Renfe Fabricació i Manteniment.
· Jordi Xuclà. Advocat, exsenador i exdiputat al Congrés. A l’actualitat exerceix com a professor a la Universitat Ramon Lluill i és conseller de Renfe Mercaderies.

Per part de Renfe hi assistiran el president Isaías Táboas, el director General d’Estratègia i Innovació, Manel Villalante, la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo i el director del mercat Multiproducte de Renfe Mercancías, Julio Carazo.