El 78% del parc de Rodalies de Catalunya ja és accessible

Renfe ha invertit 138 milions d’euros en fer accessibles tots els trens de la sèrie 447 de Rodalies de Catalunya
· Totes les unitats de la sèrie 447 ja són accessibles
· El pla d’accessibilitat contempla actuacions tant en trens com en estacions

Barcelona, 4 de febrer de 2021 (Renfe).
Renfe ha finalitzat les tasques de remodelació per fer accessibles totes les unitats de la sèrie 447 que operen a Rodalies de Catalunya. Aquests treballs han suposat una inversió de 138 milions d’euros i suposen que pràcticament el 80% del parc sigui accessible.

Aquests trens presenten un nou cotxe situat al mig, el qual disposa d’una porta més baixa per facilitar l’accès a persones de mobilitat reduïda. A més, s’ha instal.lat un bany per a PMR situat a la zona baixa del cotxe, i un espai reservat per a persones que viatgin en cadira de rodes.

Per tal de minimitzar el temps de remodelació, els treballs de renovació s’han realitzat aprofitant les entrades a taller de les unitats en el moment que s’havien d’executar tasques de manteniment. D’aquesta manera, no ha afectat el servei habitual a Rodalies de Catalunya.

Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030
Aquesta actuació complementa altres actuacions emmarcades en el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030. El Pla preveu programes per millorar la fiabilitat del servei, la informació i l’atenció al client; augmentar la capacitat i les prestacions de la xarxa ferroviària, incrementar el confort i l’accessibilitat de trens i estacions.

A més, en el marc de la primera fase del pla d’estacions per a rodalia de Barcelona, Renfe està invertint prop de 100 milions d’euros en actuacions centrades principalment en la millora de l’accessibilitat, així com altres tasques de modernització de 39 estacions de la rodalia de Barcelona.