Finalitza la remodelació del vestíbul de Sants Estació, a la línia 5 del metro

8.12.2020
Les obres han servit per millorar els fluxos de circulació, l’accessibilitat, la capacitat d’evacuació, el confort i la seguretat general dels usuaris
Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha finalitzat aquesta setmana l’obra de remodelació del vestíbul de l’estació de metro de Sants Estació, de la línia 5, dins del programa d’actualització i millora de la funcionalitat d’estacions antigues o d’elevada utilització. Amb una inversió d’1,1 milions d’euros, s’ha aconseguit millorar els fluxos de circulació de persones, l’accessibilitat, la capacitat d’evacuació, el confort i la sensació de seguretat general.

L’actuació ha suposat deixar el vestíbul com nou, tant en les parts visibles com en les invisibles. Així, s’han substituït paviments, sostres, revestiments de parets, il·luminació, senyalització informativa i mobiliari, a més de la barrera tarifària, que és de portes lliscants i inclou un pas més ample per a persones amb mobilitat reduïda i cotxets infantils. Alhora, s’han tractat les patologies existents en l’estructura i s’ha renovat el sistema de recollida d’aigües. Pel que fa a les dependències internes, s’han renovat la cabina del cap d’estació i els lavabos, i s’ha traslladat la cambra dels equips de telefonia mòbil.

Pel que fa a l’accessibilitat, s’han implantat al paviment del vestíbul els encaminaments per facilitar l’orientació de les persones cegues. L’estació disposa des del 2005 d’un itinerari adaptat a persones amb mobilitat reduïda a través de l’enllaç amb l’estació de la línia 3, on hi ha els ascensors que salven el desnivell fins al carrer. A més, la Generalitat té encarregada la redacció del projecte d’un recorregut accessible entre l’estació de la línia 5 i l’estació ferroviària d’Adif.

Durant les obres l’estació ha continuat oberta en l’horari habitual, ja que els treballs s’han fet majoritàriament aprofitant la pausa nocturna. Paral·lelament, TMB ha fet una actuació semblant al vestíbul principal de l’estació de Sagrada Família, també de la línia 5, que està en la fase final d’acabats.