Renfe inicia una millora de les andanes de l’estació de Mollet Sant Fost

En el marc del Pla d’Estacions de rodalia de Barcelona
· L’import d’adjudicació supera els 370.000 €
· Allargament i recrescut de l’andana principal per arribar als 200 metres

Barcelona, 18 de novemebre 2020 (Renfe)
Al llarg de la setmana vinent, Renfe iniciarà un seguit d’actuacions a l’estació de Mollet Sant Fost consistents en l’allargament i el recrescut d’una de les andanes, una actuació prèvia al projecte integral de millora de l’accessibilitat de l’estació, una històrica reivindicació de l’Ajuntament de Mollet. Pel que fa a aquest projecte integral, és licitarà les obres durant el primer semestre de l’any vinent després dels retards provocats per la retirada unilateral de la companyia que havia de realitzar les obres, COMSA S.A.

La propera setmana, iniciaran les actuacions de millora a l’andana principal de l’estació de Mollet Sant Fost que consistiran bàsicament en l’allargament per arribar als 200 metres i en l’elevació de l’andana.

A més, s’executarà una reordenació de l’entrada principal de l’edifici per millorar l’accessibilitat del conjunt que anirà acompanyada d’actuacions a l’enllumenat de l’estació i als espais tècnics interiors.

Aquestes actuacions de millora compten amb un pressupost de 370.190,33 euros (sense IVA) i estan previstes que tinguin un termini d’execució de cinc mesos.

Les actuacions bàsiques consistiran en:
· Allargament i recrescut de l’andana principal (200 m i 0,68 m)
· Instal·lació de sistema LED d’il·luminació.
· Reordenació encaminaments al vestíbul i les andanes

Projecte integral de millora de l’accessibilitat de l’estació de Sant Fost
Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès, “Me n’alegro que es comencin a fer actuacions d’accessibilitat a l’estació de Mollet Sant Fost, que són del tot necessàries. I també l’anuncio que els propers mesos es tornarà a licitar el projecte de millora de l’accessibilitat a l’estació i l’increment de la seguretat una reivindicació històrica de la ciutat a la que no hem renunciat mai”.

Al marge de les obres prèvies que començaran la setmana vinent, Renfe licitarà durant el primer semestre de l’any vinent el projecte integral de millora que es durà a terme a l’estació de Mollet Sant Fost.

Així ho ha fet saber la companyia ferroviària després dels retards que en el seu moment van provocar la retirada unilateral de Comsa S.A. que era qui havia de realitzar les actuacions adjudicades. Una retirada que va obligar a realitzar un nou projecte que en aquests moments inclou:
· Renovació i modernització del vestíbul
· Construcció d’un pas inferior amb ascensors a ambdues andanes.
· Recrescut d’andanes i prolongació fins a 200 metres, el que possibilitarà l’accés al tren des de l’andana
· Substitució de la il·luminació existent a les andanes
· Urbanització d’accessos
· Instal·lació de noves marquesines que cobreixin l’accés als ascensors i les escales

En conjunt, l’actuació també comportarà la renovació i modernització de l’edifici de l’estació.

Totes aquestes actuacions, llargament reivindicades per l’Ajuntament de Mollet, permetran adequar les instal·lacions a les necessitats dels més de 10.000 viatgers que diàriament utilitzaven aquesta estació abans de la Covid-19.