Es liciten les obres de la segona fase de l’adaptació de l’estació de Vallcarca de l’L3 del metro a Barcelona

28/11/2020
· L’actuació consisteix en la construcció d’un ascensor de tres parades que faci accessible l’itinerari urbà des dels barris del Putxet i Farró i de Vallcarca i els Penitents cap al vestíbul de l’estació
· L’obra començarà la primavera vinent i tindrà una inversió prevista d’1,2 M€

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres de la segona fase de l’adaptació de l’estació de metro de l’L3 de Vallcarca, per un import d’1,2 M€. Aquesta actuació, que ha estat desenvolupada en coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona, consisteix principalment en la instal·lació d’un ascensor de tres parades entre el vestíbul de l’estació i les avingudes de Vallcarca i de la República Argentina, situades a diferents cotes, als barris de Vallcarca i els Penitents i el Putxet i Farró respectivament. D’aquesta manera, es facilitarà la comunicació entre els dos barris.

A més de l’obra per instal·lar aquest ascensor, els treballs inclouran la construcció d’una passera que li donarà accés des de l’avinguda de la República Argentina. Les obres començaran la primavera vinent i tindran una durada prevista de 10 mesos.

Aquesta actuació completarà la millora de l’accessibilitat de l’estació de Vallcarca, la primera fase de la qual va quedar finalitzada l’estiu de 2019. Els treballs van consistir en la instal·lació de dos ascensors per a comunicar el vestíbul i les andanes de l’estació, amb un pressupost d’1,7 M€.

92% de la xarxa, adaptada
Actualment, estan adaptades 146 de les 159 estacions existents a la xarxa de metro de l’àrea de Barcelona, una xifra que suposa un 92% del total. En aquests moments, estan en execució els treballs per adaptar a persones amb mobilitat reduïda els intercanviadors de Plaça Espanya i de Maragall. Ara es licita l’obra per a completar l’adaptació de l’estació de Vallcarca (L3) i la resta d’estacions per adaptar estan en fase de projecte.